Köszi a választ, éhes is vagyok aerob után, mint a barom.

Más, ma történt. A terem, ahova járok, amilyen kisvárosi, szerény de tiszta hely. PErsze vannak itt is faszfejek, de elkerültek - eddig.

Épp tárogatást csináltam padon, 2. sorozat, majd meghaltam, mikor odaáll fölém egy csaj: "Bocs, hogy zavarok, de tudnál másik padot használni, mert én ezen szoktam edteni!". 

Kezemben a súlyok, el sem hittem, hogy ő ott ál. Nagy fújtatások között kinyögtem, hogy még van 2 sorozat, beszállhat, ameddig pihenek vagy utána vihet. Erre durcásan elrohant.

Volt még 1 gyakorlatom, utána mentem az öltözőbe. Már majdnem készen voltam, vettem a cipőmet, amikor egy tagbaszakadt IQ-betyár lihegve állt bele az arcomba, hogy "Hé, mit képzelsz magadról, ki vagy te csicska?". Mint kideült, az előbbi csaj kanja volt az és számonkérni jött. Én 176 cm vagyok, 124 kg és dagadt. Ő kb. 190 cm, kb. ugyanekkora súllyal.

Gyorsan átpörgettem az agyamon a lehetőségeimet, de nem tudtam jobbat, mint hogy felnéztem rá, kiröhögtem, majd fogtam a táskám és kimentem. Utánam sem szólt a gyökér!

Sokszor írod, hogy ilyen gyökerekkel van tele a világ és tényleg. Azért lettem szabadúszó vállalkozó, hogy teremthessek magamnak egy mini univerzumot, ahova nem engedek be ilyen embereket. 99%-ban működik is. Viszont ez a tudatos elszigeteltség hozta magával azt is, hogy csökkent a szociális megoldóképességem és már nem is tudom, hogyan kellene egy ilyen helyzetet kezelni. Mindenesetre abban biztos voltam, hogy megírom neked. Szerencsére vagyunk még pár, akiknek van értékrendje és az a helyén is van.

R.

rudi - 2019-09-08 20:26


Ez egy ritka nagy féreg, ilyennel még nem találkoztam.

A probléma egyébként nem az, hogy ne tudnád kezelni, most is jól kezelted. Talán lehetett volna jobban, de nem biztos. 

A gond az, hogy nem tudunk - én sem - ilyesmire elég gyorsan reagálni, mert nem vagyunk felkészülve, így nem biztos, hogy a legjobb megoldást választjuk. Minden normális ember egyenlő félként kezeli a többi embert és valahol ez hiba.

De nincs jelentősége egyáltalán: ha belegondolsz, tök mindegy, hogy ez az egyszerű féreg mit gondol.

 

Bunny - 2019-09-14 09:28

Szia Bunny!

Csak most láttam, hogy a témával kapcsolatban pár napja írt ide valaki

Ha dmario9604 beleegyezne, össze tudnál minket kapcsolni? A regisztrációs mail cimemre elküldheted nekem a mail címét, ha beleegyezik, nyugodtan.

Köszi, ha lehetséges!

üdv:

Keto

Keto - 2019-09-10 20:16


Szia!

Szerintem dmario beírja ide a megoldást, hogy hogyan tudtok kapcsolatba kerülni.

Bunny - 2019-09-14 09:23

Tisztelt Bunny!

 

Ketogén diéta az extrém alacsony CH bevitel miatt a normál étrend alattinál alacsonyabb inzulinszinttel, és magasabb glukagonszinttel jár együtt.

Amikor az ember betol erre az állapotra egy nagy adag szénhidrátot, a plazmaglükóz emelkedést kissé megkésve követi az inzulin szint megemelkedése, glukagon csökkenése - ez valószínűleg a csökkent incretin hatás következménye. Időszakosan kialakulhat a vesén átáramló vérben veseküszöb feletti glükóz szint (tudniillik a glükóz a veseglomerulusból teljesen átfiltrálódik a tubuluslumenbe, azonban vissza is szívódik onnan, ha a transzporterek kapacitása ezt lehetővé teszi. Ha meghaladja a [glükóz] a veseküszöböt (9-11 mmol/L), akkor a transzportereknek egészen egyszerűen nincs kapacitása visszaszívni a kifiltrált glükózt), melynek következménye a glükóz ürítése.

 

A körülményeket tekintve szerintem fiziológiás jelenség, de pár nap normál étkezést követően kéne csináltatni egy kontroll vizsgálatot.

 

üdvözlettel,

DM

dmario9604 - 2019-09-07 16:20


Szia!

Itt lesz  a kutya elásva, Tapasztalatom nincs, nem csinálttattam sosem vizsgálatot ilyenkor.

Bunny - 2019-09-08 20:20

Szia Bunny,

Az elmúlt 3.5 hónapban 18 kg-ot fogytam (hála a Sárga kapszuláért!). Viszont változott most pár dolog az életemben és szeretném a lehető legprofibb módon időzíteni a kajáimat - a helyzethez képest. Segíts kérlek, hogy jó-e ez így!

2 fix dolog van: edzeni reggel, ébredés (és miután elvittem a gyereket suliba) után tudok, kb. 8-tól. Aerobozni pedig csak este van időm 9-től 10-ig. 

Ami kérdés: az utolsó étkezésem (hús+zöldség) az esti aerob előtt 1 órával, vagy közvetlenül utána legyen?

Köszi előre is!
Rudi

rudi - 2019-09-07 20:15


Szia!

Után legyen, kell a tápanyag!

Bunny - 2019-09-08 20:18

Szia!

Az előző két BBTV-ben, három különböző ezdésmódszerről beszélgettél, ezzel kapcsolatban kérdeznék. Ha a magas ismétlésszámos edzést csinálod, mennyi sorozatot használsz? Gondolok itt arra, hogy ha például teljes testet edzek, izomcsoportonként 7-8 sorozattal, szuperszettekben a nagy súlyos, illetve a koncentrált héten, akkor a magas ismétléses héten gondolom azért 8x50 nem kell semminek, ha csak nem akarok ott éjszakázni a teremben, illetve mentővel hazamenni.

Válaszod előre is köszönöm!

Üdv, Dávid

jvr - 2019-09-08 12:26


Szia!

Én nagyjából 3 munkasorozatot végzek gyakorlatonként és izomtól függően 2-4 gyakorlatok.

Magas ismétléssel nem fiogsz tudni sok sorozatot megcsinálni. Nyilván nem mindegy hogy 30 vagy 50 ismétléses sorozat. De hogy konkrétumot mondjak: állva bicepsz 3x50 után nem nagyon akarsz semmit csinálni.

Tudni fogod, mert nem fogod bírni. Az össz ismétlésszám ugye nem mindegy 10-es sorozatoknál meg ötvenesnél. Ha tiezeket csinálsz akkor tíz sorozat csak 100, ötvennél megy 150 még csak három sorozat és ott csak háromszor pihensz.

Mondanom sem kell, hogy a kondíciód más dimenzió lesz.

 

Bunny - 2019-09-08 20:16

Szia Bunny,

A munkahelyen van egy edzőterem, kb 1,5 éve vettek gépeket és lett kétszerese a területe (így is kb 12 személyes). viszont alap gépek vannak amik használhatóak. Sajnos van pár gép ami megadta magát (ellipszis tréner, futópad), ezzel kapcsolatban lenne a kérdésem, hogy tudsz-e ajánlani helyet ahol lehet normális használt gépeket venni, akár Atlas gépek, vagy bármi ami használható. 

Ha jól tudom, neked volt/van otthoni átfolyós víztisztítód, ez melyik fajta, hány szűrős? Mik a tapasztalatok? Gondolkozom egynek a beszerzésén.

Volt egy cikked az Arnold-os darázsderékról meg a mostani belesedésről, de sehol se találom. A builder-en meg ez a cikk jelent meg nemrég:
https://shop.builder.hu/hogy-lehet-keskenyebb-a-derekad-a5363 
Na ez akkor most marhaság vagy sem?

Üdv,
Lago

Lagolit - 2019-09-05 12:06


Szia!

Simán hícd fel az Atlast. Ha kardiogép kell, az sajnos zsebbenyúlós lesz. 

Nekem ozmozíusszárős átfolyós víztisztítóm van, fogalmas sincs, hány szűrővel, de rendszeresen jönnek és cserélik. Cleanway típusú. Megéri. 

Gondolom ez volt az a cikk: https://body.builder.hu/magazin.htm4?url=/magazin/testepites-cikkek/miert-van-nagy-bele-a-testepitoknek

Az általad linkelt cikket hagyjuk. Az egy dolog, hogy én addig olvasok egy cikket, amíg az első kibaszott szmájlit megtalálom benne.Ott nyomom ki gondolkodás nélkül. De addig is volt baj.

 

Bunny - 2019-09-06 19:17

Szia Bunny!

 

Ahogy írtam a címben, ez a Morq álnevű Péternek szól. Nyugodt szívvel tudom ajánlani a www.vpmed.hu honlapot, ahol Dr. Szabó Attila PhD-s érsebész/visszér specialistával fel tudja venni a kapcsolatot. Nekem mindkét lábam megműtötte 1 éve. Előtte igen csak féltem, hogy gyengébbek lesznek a lábaim a műtét után, és nem fog menni se a guggolás, se a felhúzás. Így utólag mondhatom, hogy életem egyik legjobb döntése volt vele végeztetnem a műtétet. Teljesen korrektek voltak és azóta semmilyen mellékhatást nem tapasztaltam. Kb. 1 hónapot vártam a lábedzésekkel a műtét után, majd pár hét alatt visszaszokattam magam a műtét előtti súlyokra. Lehet nem is kellett volna annyit várnom, de gondoltam inkább türelmes leszek és óvatosabban erőltetem a lábaim.

 

Üdv,

Omi

Omikron - 2019-09-04 23:54


Köszönöm!

Bunny - 2019-09-06 19:03

Szia!

Köszi a gyors választ.

Lehet nem írtam le jól: a görögdinnyét - fruktózt - pont nem töltésre használtam. Hanem hogy megszakitsam a ketózist, csak a májat töltve, ahol a ketózis zajlik., és hogy az üritő edzésen csak ch-t használjak, ne ketont. de ha ez egy rossz cikk, akkor ha akarok később tolteni, nem igy fogok tölteni. Viszont hogy mi baszta ki a pisibe a cukrot, az megijesztett, mert elvileg nemigazán kerülhet cukor oda. Vagy "túlcsordult" a májam, és kidobta a fölösleges fruktózt? (mert ugye az izom képtelen felvenni)

Keto - 2019-08-31 23:00


Szia!

A ketózost bármilyen szénhidrát megszakítja. A májat tölteni fruktózzal értelmetlen, mert minden szénhidrát tölti, a fruktózból azonban csak zsír lesz, nem tölti az izmokat.

Nem hiszem, hogy "ki lehet így dobni a cukrot pisibe" üzemszerűleg, fogalmam sincs, mi történt, de gond nincs, mert akkor már vércukor-problémád lenne.

 

 

Bunny - 2019-09-04 22:03

Szia Bunny,

régóta olvasom az Edző válaszol-t, de még nem kellett kérdeznem, mert minden infó rendelkezésre állt. 28 éves vagyok és naturál hobbi-testépítek már 10 éve. Sajnos 1 hónapja kaptam egy tüdőembóliát és kimutatták ultrahangon hogy mindkét térdhajlatomban már "lezajlott" trombózis volt, valószínűleg onnan mehetett fel valami a tüdőmbe. Amúgy utóbbi időben a guggolást és felhúzást is mellőztem a visszereim miatt.

Nem szeretném ezt a sportot abbahagyni, ezért próbálok minden követ megmozgatni a témában. Találkoztál már ilyesmivel? Tudsz esetleg olyan orvost ajánlani, akivel érdemben lehet erről konzultálni? Ha bármi tapasztalatod van (edzés, tápkieg, orvos, stb.), azt szívesen veszem.

Előre is köszi a válaszodat.

Üdv, Peti

Morq - 2019-09-03 15:12


Szia!

Ezen nem jó hírek és az sem, hogy hogy nincs ilyen tapasztalatom. Talán van olvasónk, aki tud specialistát ajánlani.

Az edzést nem hagyhatod abba, az öngyilkosság lenne.

Bunny - 2019-09-04 21:59

Szia!

Visszaolvastam néhány oldalt és láttam jónéhány motoros kérdést amik hasonlatosak ahhoz amit én is szeretnék kérdezni, így gondoltam írok. Szeretnék egy motort vásárolni és nagyon tetszik a Triumph Street Triple (RS ABS TTC TFT DRL). A kérdés az, hogy mi a meglátásod a márkával kapcsolatban? Eléggé kezdő vagyok a témában, annyit sejtek, hogy a japán motorokkal nehéz mellényúlni minőségben avagy tartósságban (Yamaha, Kawasaki vagy a Honda).

Váláaszodat előre is köszönöm!

Üdv.: Gábor

gabor87 - 2019-09-02 19:53


Szia!

Nem értek a Triumpokhoz, ehhez a típushoz főleg, mert nekem túl új, de szerintem ma már minőségben megállja a helyét. 

A probléma az, hogy nem hinnén, hogy ez kezdőknek való motor, főleg az 1050rs semmiképp.

Vigyázni kell, mert viszonylag könnyű meghalni!

Bunny - 2019-09-02 21:30