Szia Bunny!

Nyilván sokan vagyunk, akik most ezért írnak neked, de én is azt teszem, és kívánok neked kitartást és sok erőt!
A legjobb barátom révén ismerem ezt a helyzetet, ahol olyan szintre jutottak a dolgok, hogy a nevét nem ejti ki a volt asszonynak és mindezt 15 év után. Azt mondja, ez nem az az ember, akit ő elvileg ismert. Bár embernek sem nevezné most már.

Más.
Sosem voltam az a nagy példaképes ember, mert szerintem mindenkinek magának kell megfelelnie és magát kell tisztelnie és egy célt elérve emberré válni.
De azt hiszem és mondom ezt minden buzis felhang nélkül, hogy te a példaképem vagy, mert úgy teszed a dolgod és olyan filozófia mentén, ahogyan én is szeretném és remélem sikerülni is fog!
Számomra ezt a dolgot a most kétéves kislányom könnyíti meg, mert mindig ott van nekem, mint igazodási pont és mint a legjobban szeretett ember, akiért bármit megtennék.
Sokan azt mondják, a gyerek elpuhít. Szerintem hatalmas tévedés, mert sokkal inkább megerősít!

Végül, ha ma azt mondanád, kell pár ember, mert el kellene tolni egy hegyet, szerintem lennénk pár ezren mögötted! Nem vagy egyedül!
Minden jót!

 

Józsi

jemmert - 2021-05-18 18:39


Szia!

Meglepően sokan írnak, pedig nem is működik már az az oldal. Nem nagyon van idegrendszerem írogatni, cikket szerintem nem vagyok képes írni 2 éve.

Ha lemegy a bírósági eljárás, utána lehet, hogy elmesélem a sztorit, mert brutális és nagyon tanulságos. Döbbenet, amikor rájössz, hogy 14 évig micsoda aljadék patkánnyal éltél együtt. (Aki mellesleg nem velem baszott ki, hanem a gyerekünkkel.)  De igazából engem ez már nem érdekel, egy dologgal foglalkozom, a lányommal. Mert neki szüksége van rám. Neki is a példaképe akarok lenni. Lehet hogy ezt az egész szart azért kaptam a sorstól, hogy jobb apa legyek. Egy biztos: nekem a lányommal kell majd elszámolnom. Már most leírtam neki mindent.

Nem engedhetem, hogy a gyerekem elkallódjon. Rendkívül okos gyerek, pedig nem beszél hat nyelven és semmiféle sportererménye sincs, nem csodagyerek, egyszerűen csak gyerek. De amikor a szemébe nézek, olyat látok, amit még senki másnál. Lehet hogy csak azért, mert én vagyok az apja, nem tudom. De azt tudom, hogy nagyon jó ember, és ez azért is érdekes, mert nekem is világ életemben ez volt a célom, hogy jó ember legyek. Ezért élek a három szabály szerint, amit már ő is tud.

Egy biztos: nem engedem, hogy az anyja elbassza az életét, mint ahogy mindenki másét is. Volt pár ártalmas nő az életemben - hiszen alapvetően mind az - de ez messze túltesz mindenen. Fogok majd ilyesiről mesélni sokat.  A gyerekem most egy szellemi fertőben él, nekem kell hatni rá valahogy heti pár órában.

Tudom, hogy jól jövök ki ebből. Egy piillanatig sem aggódok emiatt.

Nem könnyű kontrollálni a dühömet, de uralkodok rajta, mert ez a jó taktika. Igazából semmit nem kell tennem, csak menni előre. Mindig ez a megoldás.

Szerintem sem puhít el a gyerek. Csak nem leszel hülye, meg vakmerő. Én még óvatosabban is motorozok, amióta van. Emlékszem, amikor7-8 éve enduróztuk és nem mertem lemenni egy merekeden, mert az arcát látta magam előtt-

Ez az egész azért történik, hogy tanuljak belőle és ezt átadjam nektek. 

Nem mondom, hogy nem egy kibaszott rémálom, nem mondom, hogy minden nap nem csodálkozom, hogy ez megtörténhetett, de ha nem lenne gyerekem, már el is felejtettem volna. Ő viszont bármit megér.

Köszönöm mindenkinek. Nem akarok egyesével válaszolni, mert nem akarom, hogy erről szóljon ez az oldal, de nagyon jól esik hogy ennyien velem vagytok. Ahogy én is veletek. Személyesen is sokan mellémáltak, meg is lepődtem párszor. Remélem lesz alkalmam ezt az erőt átadni!

Sokak számára vagyok példakép és ennek mindig meg fogok felelni, rám mindig számíthattok.

 

 

 

Bunny - 2021-05-20 23:53