Szia Bunny!

A következőben kérném a tanácsodat:

Az utóbbi 3 évben mindenféle probléma és mellékhatás nélkül használtam táplálékkiegészítőket.

Azonban, immár harmadik hete, hogy alkalmanként brutál hasmenés jön rám, és apránként szűkítve a kört arra jutottam, hogy ez bizony a protein-től van.

Amint megiszom az adagot, legyen az reggel, este, vagy edzést követően, úgy 2 óra múlva menetrendszerűen éktelen zuborgás támad a beleim környékén, majd mars a wc-re. Ahány adag protein annyiszor irány a wc. Ha kihagyom a proteint, akkor ez is elmarad, ezért gyanakszom erre. Más tünetem egyébként nincs, nem fáj a hasam, nem görcsölök, gázképződés az van, de eddig is volt.

Jelenleg whey-t használok/használtam (többféle gyártótól, 100%scitec whey-t is) váltottam marha-proteinre, az eredmény sajnos ugyanaz.

Mint említettem, soha korábban nem volt ilyen jellegű problémám, és ahogy eddig is, úgy most is a leírtak alapján adagolom, tehát nem félkilót mérek ki egyszerre.

Külön elkeserítő a dolog, mert most csinálom az első komolyabb diétámat, számomra hihetetlen eredménnyekkel( 14 kg mínusz január óta - köszi ezúton is a sárga kapszulát! -)  és ez most megszakadni látszik, mert gyakorta érzem magam gyengének, fáradtnak, kiszáradtnak - érthető módon, hiszen a tápanyagok nem szívódnak fel.

Mi a fenétől lehet ez? Érzékennyé váltam a fehérjére? 3 év után csak úgy?

Gondoltam arra is hogy a gyártó változtatott valamit az összetételen, de ez kizárható, hiszen többféle gyártó terméke esetén is ugyanaz az a végeredmény.

Próbáljam ki esetleg a tojás, vagy növényi fehérjéket is( szója, borsó)?

Köszönettel,

Feri

feca21055 - 2021-05-08 13:21


Szia!

Könnyen lehet hogy önmagában nem a  fehérje  a gond, hanem a folyékony tápanyag. De én nem itt tapogatóznék, hanem a szénhidrát bevitelt nézném meg. Könnyen lehet, hogy elveszed a szénhidrátot és nem lesz többé gond a proteinnal.

Bunny - 2021-05-08 22:54