Szia!

Huzodzkodás után  egyszer csak elkezdett bizseregni a vállam és a nyakam. Ez ment pár napig, utána hirtelen teljesen belobbant a jobb vállam, mozdulni aludni nem tudtam, átment a felkaromra, alkaromra is. Mire egy területen megszűnt, addigra átment egy másikra. Fél(!) évig ilyen volt, nagyon lassan gyógyult. Az első 1-2 hónapban az izmaim egyszerűen nem működtek, értsd ~5kgt nem tudtam előre emelni, de eszembe sem jutott nagyon mert minden mozdulat fájt. Utána inkább egy ilyen állandó tompa sajgás volt a vállamban és a felkaromban, és továbbra is megmaradt az érzés hogy az izmaim nem működnek. Ez tavaly tavaszra rendbejött, azóta minden ok volt, egészen most decemberig, amikor ugyanott, ugyanugy elkezdtek bizseregni az izmaim. Azonnal leálltam minden váll, hát és bicepsz gyakorlattal, katasztrófa nincs, viszont egy enyhe szúrás most is jelentkezik a felkaromban és az alkaromban huzodzkodás után (heti 1X tesztelem magam gyakorlatokkal, hogy rendben van-e, de nincs rendben). Kb. 10%al kevesebbet tudok csinálni mint amikor full egészséges vagyok. Eddig a sztori.

Bunny miután elkuldessz a fenébe hogy hogy lehetek ilyen hülye, tudnál erre mondani valamit, hogy mi a fene történik itt, és hogy lehetne megelőzni, kezelni? 110kg vagyok asszem nem ideális a huzodzkodáshoz, mi sérülhetett itt, ín, izom? Begyulladt, elszakadt?  Van-e valami táplálékkiegészítő vagy vitamin amit megelőzésként lehet szedni? Az ezt a részt terhelő gyakorlatokkal teljesen hagyjak fel?

hoicsi - 2021-01-16 09:00


Szia!

Ez lehetet akár részleges szakadás is. A húzódzkodás bizony nem könnyű, de legalább sérülésveszélyes gyakorlat.

Jól tetted, hogy "leálltál".  Minden terhelést meg kell szüntetni ilyenkor, de a mozgatást nem. Extra tápkieg nem kell a szokásoson felül.

Találtam egy profi terapeutát, szerintem keresd fel, ez megér egy utat: zsuzskagyogytorna@gmail.com  

Bunny - 2021-02-01 17:41