Tisztelt Bunny!
25 éves vagyok, az edzés 4-5 éve része az életemnek, 3 éve életformává vált. Viszont hiba hiba után, és itt nem a táplálkozással és fejlődéssel van gond, hanem magával az edzéssel. Teljesen egyedül edzek, mindig is egyedül edzette, sajnos nincs partnerem, az egész teremben totál egyedül vagyok, de ez hosszú sztori, nem ez a lényeges. Rengeteg gyakorlatot nem tudtam a szükséges súlyokkal elvégezni, pl.: fekvenyomás, guggolás, stb.., baj lett volna belőle, a közelemben ember nem volt. Sajnos tanulni sem volt kitől, hogy mi és hogyan helyes. Az eredmény jött, persze hétköznapi halandó szinten, de az arányok rendben voltak, nem volt elhanyagolva egy izomcsoport sem, szóval tök jó volt az egész, viszont ami hiba létezik, azt sajnos valószínű mind elkövettem, utólag okos az ember, nem kellett volna kapkodni, hülye voltam, magam kárán rendesen megtanultam. Egy kellemes porckorongsérv lett a vége, ami nehezíti a mindennapokat. Viszonylag helyre lett rakva a dolog, vannak jobb napok, vannak rossz napok. Kérdésem a következő volna, felejtsem el az egészet, vagy van remény? Nyáron történt a teljes lerobbanás, azóta visszajárok edzegetni, az életmódot követem, de nehéz. Nem tudok guggolni, talán saját súllyal. Lábtolóm nincs. Kezd elfogyni a lábam, és ez nevetséges. Hát edzés is nagyon szűkös lett, de egy két gyakorlatot tudok csinálni, has nulla. Te sokmmindent láttál az életben, tapasztalt ember vagy, és én egy tapasztalt ember tanácsát keresem. Nem tudom mitévő legyek. 
Hatalmas tisztelettel fordulok feléd, megtiszteltetés a válaszod is.
Minden jót, és sok szerencsét kívánok Neked!
Üdv.: Bence

BencePiros - 2020-11-17 14:04


Szia!

A legfontosabb a gyógytorna most. Kell egy jó gyógytornászt és/vagy manuálterapeutát keresned és gyógytornát kell végezned.

Az edzést abbahagyni kifejezetten tilos, ha már rendben vagy valamennyire és én úgy veszem ki, hogy ez a stádium.

A paradigmát ott kell váltani, hogy nincs "szökséges súly", szükséges munka van. Az pedig az ismétlésből és a sebességből jön. Olyan nincs, hogy nem tudod megedzeni a lábadat, mert nem tudsz nagy súllyal guggolni.

Csinálj meg 3x50 lépés sétálós kitörést súly nélkül, és máris megérted ezt.

Nem kell parázni, nincs veszve semmi, rendbe fogsz jönni és fejlődni is fogsz - nem sietünk sehova!

 

 

 

Bunny - 2020-11-23 21:23