Tisztelt Bunny!

 

Több BBTV-ben is hallani versenyzőktől, hogy versenyszezonban gyakran kevesebbet alszanak az ajánlottnál, nem jut elég idejük mindenre és sajnos ez a pihenés/regeneráció rovására megy. Valamint Te is gyakran említed, hogy amikor sok a meló nem igen jön ám össze a napi 8 óra alvás de a heti minimum edzéspenzumot így is törekszel tartani. Kérdésem: Milyen tippek, általános irányelvek, trükkök vannak arra, hogy un bloc kevesebb alvással is elfunkcionáljon az ember vagy ez mennyire járható út?

Ami nekem bevált eddig: Monster Pak mindig, nem a vitaminon spórolni, Triptofán lefekvés előtt,  kisebb étkezések, bezabálást kerülni mert az inzulinszint fellökése után bekómázok teljesen, hidratációra különösen figyelni és persze koffein igyekezve nem átlépni a napi 500-600mg-ot. Ami feltűnt, hogyha nagyon intenzíven edzek ilyenkor akkor azért az idegrendszerem kimerül amit még órákkal később is érezni. Így ilyen esetekben igyekszem nem agyonhajtani magam csak megadni a megfelelő stimulust. Remélem ezekkel a tippekkel másoknak is segíthetek, Neked van még ötleted erre a problémára?

 

Üdvözlettel,

Balázs

Stuff539 - 2020-05-07 02:17


Szia!

Az "alvásmegvonás" egy kapitális hiba.  Nem lehet kompenzálni. A triptofán hellyel-közzel segít, de hatalmas adag kell és undorító az íze, így nehéz lefekvés előtt letolni - vagy megeszed a kapszulásból a 20 db-ot, ami nem gazdaságos.

Az intenzív edzéstől az idegrendszer kimerül, ez a normális.

 

 

Bunny - 2020-11-22 20:05