Szia Bunny!

Egy éve motorozom. Az alapján vásároltam meg első motoromat, hogy mi az, amire ránézek és egyszerűen bármikor kedvem van ráülni. Egy GSX-R 600-asra esett a választásom.

Úgy érzem, hogy szeretnék váltani valami kényelmesebbre, amivel hosszabb túrákra is el tudnék menni, ezért azt szeretném kérdezni, hogy milyen motort javasolsz ezen célból? Az ár nem különösebben számít.

Köszi!

hashmax - 2019-08-06 19:13


Szia!

A GSXR 600 baromi rossz választás volt, erre talán te is rájöttél.

Mindazonáltal nem tudok típust ajánlani, meg is mondom miért: szerintem a motor kérdése egy érzelmi viszony. Kicsit olyan, mint a nőkkel. Azt kell választani, ami tetszik, amit hozzád valónak érzel. 

Én például utálom a mai motorokat a balfasz lcd kijelzőikkel meg a transzformersz formáikkal.

De másoknak meg ez tetszik. Nemrágiben beszélgettem egy sráccal, akinek kispolszkija (!) volt, és motort akart venni. legnagyobb megdöbbenésemre valami mai, új fost. 

A másik kérdés az, hogy a túraalkalmasság sem egyértlemű fogalom. Vannak túramotorok is. Nekem van egy Yamaha XJR 1300-asom, egy Harley-Davidson sportsterem és egy épített Yamaha XVS 1100. Mindhárom simán alkalmas túrzázásra is, de én nem nagypn túrázgatok. Mégsem túramotorok, tehát van túrázásra ezeknál megfelelőbb. Nekem örömmotorozásra kellenek, túl nagy távra nem szoktam velük menni, mert ilyesmire nincs időm.

Szóval keresd meg azt a típust, ami ránnézésre közel álll hozzád. Utána érdemes megtudni, hogy meg szabad-e venni, és ha igen, meg kell nézni élőben, mert a valóság könnyen lehet más, mint a kép.

Ne köss kompromisszumot, olyat vegyél, emi tetszik.

 

Bunny - 2019-08-07 23:07