Szia, Bunny! Lehet, hogy már unod a rugózást a környezet-klíma témában, de talán van annyira fontos ez a dolog, hogy hozzászólhatok. Egyáltalán nem a húsevésről vagy  nem evésről szeretnék beszélni, bár 7 éve vegán vagyok és tök jól vagyok így, de ez legyen az én ügyem. Hanem arról, hogy tényleg iszonyat a fogyasztási őrület! Már azért is utálok élelmiszerüzletbe menni, mert végignézem, milyen sz@rokat dobálnak a futószalagra az emberek a kasszánál. Legszívesebben lesöprném mindet, mert nem ennivalók, csak annak álcázzák őket. Egyik napról a másikra nem könnyű átállni a csomagolóanyagok redukálására, de nagyon törekszem! És már jó ideje tervezgetjük a párommal, hogy kiköltözünk Bp-ről valami nyugisabb helyre. Amint a munkalehetőség megengedi, meg is tesszük. Ott pedig igyekszünk majd helyi termelőktől vásárolni, egyszerre  nagyobb tételeket. A kertben is megtermelni ezt-azt. Kerékpárral munkába járni. A lakást minimalista szemlélettel berendezni, tényleg csak az legyen benne, ami szükséges. De már most, a városi lakásunkban is időről időre selejtezek. És nem kidobom a  nem kellő cuccokat, hanem elvisszük a rászorulóknak. A palackos vizet már száműztük, egy víztisztító kancsó van itthon. A telefonomon nincs net, bár lehetne, de minek. Ha a munkám miatt nem lenne rá szükségem, akkor még a laptopot se használnám, de sajnos azt muszáj. Boltba magammal viszem a zacsikat a zöldségvásárláshoz, nem tépek le újat. Szóval, többször is elolvastam itt az EV-ben a témát és egyre nagyobb motivációt kapok. Nagyon minimálisat szeretnék elvenni a természettől, és hiszem, hogy így nem csak a környezetnek használok, de boldogabb is leszek. Szabadabb. Köszi, hogy meghallgattál!

Galdora - 2019-06-30 09:13


Szia!

A vegánság magánjellegű hülyeség, de kétségtelenül jobb, mint szemetet enni. Esznéletlen, hogy mennyi szart összevásárolnak az emberek.

Az életet egyébként én is hasonlóan látom. És én már kiköltöztem, igaz csak agglomerációba, de ég és föld.

A mi házunk totál egyszerű, kompakt kis ház és nincs pl. légkondicionálás.

A parasztok meg nyáron járatják álló helyzetben a motort az autóban, mert légkondi nélkül nem lehet kibírni. Télen meg mert hideg van és fűteni kell. És ez mind környezetvédő.

Újra kéne kezdenem az audioblogot, rengeteg ilyen dologról lehetne beszélni.

Bunny - 2019-07-05 22:21