Szia Bunny,

Sok-sok év "holnaptól elkezdem" és pár napos lelkesedések után végre úgy érzem, hogy jó úton vagyok. 6. hete kezdtem bele az egészséges életmódomba és 1 hónapja már, hogy tisztán eszem, minden nap mozgok.

Szeretnélek kérni, hogy egy pillantást vess az alábbiakra és csak annyit jelezz vissza, hogy oké ez így vagy valamit nagyon elba..ok.

(Ha ez nem fér bele az idődbe és van még lehetőség személyes tanácsadásra - akár online - nagyon szívesen fizetek is érte. De egyszerűen nincs sem személyi edző, sem dietetikus, akiben szakmailag megbíznék rajtad kívül.)

Tehát: 31 év, 175 cm, 139 kg-ról indultam, most vagyok 133. Az étkezésem nem erre a testsúlyra szabtam, hanem egy 80 kg-os sovány izomtömegre,

Étkezés: 2g ch, 3g fehérje 0.5g zsír - csak tiszta élelmiszerek (marha, csirke, tojás és hal van minden nap, zabbal, zöldséggel, rizzsel - meg persze vitaminok).

Minden nap 60 perc aerob. Minden második nap súlyzós edzés - az alapozó edzéstervet csinálom, 25-30 ismétléssel minden gyakorlatot, néa szuperszettekkel. Minden pihenőnapon kardió, 30 perc, 150-160 közötti pulzuson.

Ami miatt kétségeim vannak: a tükör ugye ennyi idő után még nem sokat mutat. Félek az izomvesztéstől (bár nem nagyon van miből). Illetve tudom, hogy kalóriát nem számolunk, de azért az aerob+edzés elvisz szinte pont annyit, mint amennyit megeszek egy nap.

Illetve nagyon félek a lógó bőrtől is - emiatt sok kollagént szedek és sokat iszom. Ez elég?

Kérlek, szólj ha van valami bénaság a folyamatban!

Egyébként pedig nagyon hálás vagyok, mert 1 hónap alatt:

  • megszűnt a refluxom,
  • megszűnt a hátfájásom (sokat ülök),
  • tovább bírom az ágyban,
  • óriásit nőtt az önbizalmam!

Köszi minden eddigi választ (is)!

Rudi

rudi - 2019-06-11 20:07


Szia!

Kicsit furán fogalmazok: tetszik. 

Ez kezdésnek így teljesen jó lesz. Azonban az út nagyon hosszú és kell majd variálni bőven. A 80 kilóra lőtt diéta jó ötlet.

Személyes tanácsadást elég ritkán csinálok. Időm se nagyon van, de sokakat el is rettent az ára, ami egyébként 30e Ft, így nem értem, mi ebben a nagy csoda. Sajnos ebben nem áll módomban influencer hülyepicsák és egyéb szerencsétlenek árszínvonala alá menni. 

Az online tanácsadást és nem tartom becsületes munkának. Online lehet folytatni a személyesen megkezdett munkát, de látatlanban, az nem az én műfajom.

 

Bunny - 2019-06-11 20:19