Szia Bunny!

Vérplazmával kapcsolatban szeretnék én is kérdezni. Ahogy néztem itt, de mára  builderen is volt ezzel kapcsolatban kérdés. Változott a véleményed a plazmaadással kapcsolatban? Heti egy alkalommal tervezek adni hosszú távon, de nem sok infót találtam eddig róla. Úgy gondolom, hogy amig figyelek a rendes folyadék, és tápanyag utánpótlásra, nem lehet baj. Szerinted? Vagy esetleg az olvasók közül van valakinek hosszabb távú tapasztalata a témában?

Köszi a választ előre is!

Üdv; Robi

baro91 - 2019-05-29 07:45


Szia!

Szerintem nem lehet baj. Ráadásul segítesz vele.

Bunny - 2019-05-29 21:25

Szia,

Pár hónap rendesen edzés és táplálkozás után az alábbi kérdéseim merültek fel:

  1. Még mindig az alap, átmozgató edzéstervet csinálom és ha nem tanácsolsz el tőle, akkor ez még sokáig így is marad. (Folyamatosan emelem az ismétlésszámot.) Aerob van minden nap 55-60 perc, de mivel egyébként egész nap ülök, hiányzik a mozgás a pihenőnapokon. Szerinted edzhetek minden nap vagy keressek más kiegészítő sportot?
  2. Az aerob gyaloglásból áll, szabadban. 20 perc környékén elkezd fájni a sípcsontom és bedurran a vádlim, 40 percnél zsibbadni kezd a lábam. Aggódjak emiatt vagy szimplán csak a nagy túlsúlyom és edzetlenségem miatt van ez így? Figyelek az aerob tartományra (pulzus 130 körül), tehát nem végzek igazán izommunkát.

Előre is nagyon köszönöm, ha időt tudsz szakítáni a válaszra!

Rudi

rudi - 2019-05-23 18:30


Szia!

Nekem úgy tűnik, nagyon jó úton haladsz.

1. Ez tetszik. Nem vagy türelmetlen, így kell ezt csinálni. Heti 3-4 edzést csinálj így 1 nap edzés- 2 pihenő rendszerben, a többi napon meg aerob, de mehet intenzívebb kardio is.

 

2.  Ez normális, el fog múlni.

 

Más:

kijött a Terminator 6. tréler. Minden várakozásomat beigazolta, filmtörténeti szintű szarszemét lesz. Már arra sem adnak, hogy a CGI kinézzen valahogy, vagy csak legalább ne legyen szánalmas. De ez semmiség ahhoz képest, hogy ez is picsamozi lesz, Star Wars VII rey szintű Mary-Sue csodapicsával.

Köpni tudnék. És itt tart ma James Cameron.

Bunny - 2019-05-23 21:26

Szia Bunny!

Amikor Fazekas Attila aláírta a Star Wars képregényed, azt mondtad neki: "mindaz, ami ma vagyok, az ő képregényével kezdődött". Azt hiszem én nyugodtan elmondhatom, hogy mindaz, ami vagyok, és amerre tartok az életben ott kezdődött, hogy megismertem a munkásságod. Nemrég írtad, hogy visszavonulnál már, és akkor döntöttem úgy hogy ezt megosztom veled.

Az alábbi linken olyan hátterek vannak, amiket én csináltam. Audioblogból, rádióból, BBTV-ből kigyűjtött kedvenc gondolataim, amik elképesztő erőt adnak. Olyan elvek ezek, amelyek kitűnő alapot adtak az élethez, és a mai napig átsegítenek a nehéz időszakokon. Tartást adnak. Ezeket használom a munkagépeimen (designer vagyok, egész nap gép előtt), amikor már kurvára elegem van mindenből, nagyon jó rájuk nézni. Időnként csinálok 1-1 újat, amikor időm engedi. Talán másokat is érdekel. Igazából nem tudom mit gondolsz majd erről, az sem baj ha nem teszed ki, csak amolyan köszönetnyílvánításként írtam.

Soma

https://drive.google.com/open?id=1Ev2MrYq1viH-DQIaHi5dQORHrNNUHZ0K

p.soma - 2019-05-15 19:27


Szia Soma!

KÖSZÖNÖM!

Így, nagybetűvel. 

Nem emlékeztem ugyanis ezekre már és nagyon jól esik látni. Annyi dolgot csinálok, hogy arra sem emlékszem, mi nincs még kész, nemhogy arra, mit mondtam/írtam évekkel ezelőtt. 

El fogom ezeket tenni emlékbe, spt ki fogom rakosgatni ide-oda.

Nekem is sokszor van szükségem, hogy erőt merítsek valamiből. 

 

Bunny - 2019-05-18 18:42

Szia!

Az én kérdésem, hogy szerinted kezelhető-e valahogy, ha az ember úgy érzi, kiégett. Megpróbálom röviden-tömören leírni, hogyan élem ezt meg három területen. Igazából már elég rendszertelenül de azért szoktam sportolni. Nagy eredményeim sosem voltak sem kinézetben sem erőben, viszont egy időben még aerobozni is eljártam minden nap  pedig sosem voltam dagadt. Ma már alig szoktam mozogni, meg rendszeresen szart zabálok, pedig érzem, hogy ettől csak rossz lesz majd a közérzetem hiába nem vagyok hízós. A párkapcsolatokba ha belevágok vagy el se indul vagy hamar vége lesz, mert képtelen vagyok kompromisszumokat hozni, egyszerűen nem teperek a csajokért (pl. nem szakítok rájuk elég időt). Ezt szintén egy kiégésnek tudom be, mert volt egy nő az életemben akivel pár évig minden tökéletes volt aztán szétmentünk, én pedig nem tudom feldolgozni. Már ő is valaki mással van, mégis rendszeresen eszembe jut. Néha még ilyen depressziós időszakok is rám jönnek, mintha képtelen lennék elfelejteni. Nem is tudom igazán fair-e így csajozni, de egyedül sem akarom leélni az életem. Van munkám is, nem keresem magam hülyére, de a fizetésemből megtudok élni és tudok költeni mondjuk sportolásra vagy más hobbira. Itt is ugyanaz a probléma, a dolgom elvégzem, de a lelkesedés hiányzik, azaz semmiféle olyan extrát nem hozok ki magamból, hogy ne legyek bármikor helyettesíthető. 25 éves leszek és nem tudom miért tartok már ennél az érzésnél, mert még azt se mondhatnám hogy túl sima vagy problémamentes lett volna az életem. Régebben rossz időszakokban sorozatokat néztem, számítógépen játszottam, vagy buliztam. Most ezek nem érdekelnek, és ha buliba vagy alkoholizálni hívnak lemondok mindent, mert érzem hogy ezt nem az átmeneti dopamin löketekkel akarom megoldani, hanem egy folyamatos jó közérzetet akarok elérni. Ha nem is fanatizálódni, de azt a belső késztetést vissza szerezni, ami azért valamikor megvolt. Ha érdemesnek tartod rá, akkor audioblog vagy rádió formában is meghallgatom a válaszod. Előre is köszi, sok sikert a projektekhez.

Üdv!

Padavan94 - 2019-02-27 23:15


Szia!

Előfordul hogy az ember úgy érzi, kiég, Nálam is egyre gyakrabban.

Az már kicsit problémásabb, ha 25 évesen vagy kiégve. Már kérdés, hogy amikor én 25 éves voltam, nem volt még ilyen okádék a világ, volt még valami jövőképem, pedig akkoriban nagyon-nagyon nehéz időszakom volt.

Az edzés sokak számára szórakozás, meg élvezet, amire én azt mondom, hogy ehhez nem kell nagy ész.

Röhögnöm kell, amikor valaki hősnek képzeli magát, mert szeret edzeni.

Az edzés nekem egy munka és te is fogd fel annak. Meg kell csinálni. Nem kell izmossá válnod, nem kell marha erősnek lenned, de muszáj fizikai munkát végezned, különben hulladék leszel.

A szar zabálást pedig meg kell fordítani azzal, hogy jó alapanyagból csinálsz jó kajákat.

A párkapcsolat (utálom ezt a szót) témáról annyit, hogy jobban jársz, ha nem alapozod az életedet egy nőre sem. Nem kell ezzel foglalkozni, megoldódik magától. Kompromisszumokat nem kell kötni és nem kell teperni a csajokért. 

Amúgy ne érezd azt, hogy szar helyzetben vagy, szerintem ma már mindenki ilyen: az embereket nem érdekli semmi. De ez kulturális hatás, ezt köszönhetjük a médiának és a közösségi pöcegödörnek.

Egyszerűen találj valamit, ami érdekel. 

Lehet erről beszélni fogok majd rádióban vagy audioblogban. Amiért teljesen jogosan baszogat mindenki. 

 

Bunny - 2019-05-08 17:36

Szia!:) Lenne egy elég nagy problémám és tanácsot szeretnék kérni, mert féltem az egészségemet. Egy fél éve elszaladt velem a ló már egy kb 13 kilós fogyás után amikor elkezdtem 800-1000kcal kat enni egy nap, volt hogy csak 500at heti 4x45 perces intenzív kardió edzések mellett. Gyorsan lefogytam 60kgról 54kgra. Ekkor már 1100kcal tol is híztam:( majd kialakult egy ilyen evészavar decemberben és azóta is küzdök vele, hogy falási rohamok jönnek rám amikor túl eszem magam van hogy 4 napig és ezidő alatt feljön +6kg majd koplalok utána napi 300-500kcalokkal hogy vissza menjen. Nagyon nem egészséges ez így és nem tudom hogy étkezzek hogy ne hízzak a felborult anyagcserém miatt ami gondolom erősen raktározó üzemmódban van. 50kg a cél. 60kg vagyok most, de a súlyom ugye eléggé ingadozó a fentebb említettek miatt :( mit tanácsolnál ebben a helyzetben? :/

bboobboo - 2019-04-30 15:35


Szia.

Nincsenek meg a táplálkozási ismereteid. Enélkül nem fog menni. 

A "Sárga kapszula"-ra keress rá a weben, le lehet tölteni, mert szerintem már nem kapható.

Bunny - 2019-05-08 17:27

Szia, Bunny! A páromnak közepes fokú kopás van a térdízületeinél. Régóta szedi az ízületvédőket, ezzel nagyjából karban van tartva. Egyelőre súlyzós edzést végez, kiegészítésként gyaloglást. De nagyon szeretne újra futni (korábban félmaratonokat futott, amíg még jó volt a térde.) Nagyon gondolkodik a PRP terápián, sajátvér terápia, a lényege, hogy a páciensből vett vért fecskendezik vissza a térdekbe, és ez új sejtek képzését indítja be. Nem olcsó kezelés, de ha segít, rászánná az összeget. Viszont igazán megbízható tapasztalatot nem tudtunk gyűjteni, hogy tényleg hatásos-e. Külföldön már régebb óta végzik, most már nálunk is néhány helyen. Ha esetleg hallottál róla, és van információd, hogy hatékony-e hosszú távon, akkor megköszönöm, ha elmondod! Üdv.: Dóri

Galdora - 2019-05-02 10:49


Szia!

Nem ismerem ezt a módszert. Ha esetleg akad olvasónk, aki képben van, várjuk a véleményét.

A futást azonban sajnos felejtsük el. Nagyon laza, lassú, szinte megfontoslt rahbilitációs edzésre van szükség.

Magas ismétléses, lassú lábnyújtás, biciklizés gépen eősen hajlított térddel, biciklizés hátrafelé (!) ilyesmi.

Kell a mozgás az ízületnek, hogy épüljön a porc. És természetesen ízületvédők meg sok kollagén.

Bunny - 2019-05-08 17:25

Szia Bunny!

Kicsit szomorú téma, de talán tudsz segíteni. 

Röviden a történet: A legjobb barátom párjánál petefészek-rákot állapítottak meg nemrég. Egy műtéten túl is vagyunk,  elkezdődött a kemós kezelés is. Az orvosok elég korrekt- ketogén diétához hasonló -étrendet írtak elő. Minimális CH, annál több telítettlen zsírsav és fehérje. Plusz egy elég korrekt vitamincsomagot is. (Bár én még keveslem, de jobb, mint ha semmit sem szedne. C-t és D-t azért még eszik mellé külön is a csaj.)

A lényeg: a glutamin segíthet szerinted valamit? Arra gondoltam, hogy 10 grammot fogyaszthatna minden nap, legalább a kemók környékén, de inkább folyamatosan.

Nyilván, nem áll módodban felelősséggel “orvosi” tanácsokat adnod ilyen súlyú dolgoknál, mindenképp megkérdezzük a dokit is. De nagyon kíváncsi lennék a véleményedre, hogy szerinted jó-e az irány.

Előre is köszi!

üdv,

istván

tissouth - 2019-05-06 21:26


Szia!

Itt az a kérdés, hogy a kemó mellett el kell-e nyomni az immunrendszer működését valamiért. Ha nem, (sőt valószínűleg éppen ellenkezőleg) akkor nagyon hasznos a glutamin. Amúgy mindenkinek, mindig az.

Szerintem még többet is fogyaszthat nyugodtan, akár 30-40 grammot.

Remélem hamarosan jobban lesz!

 

Bunny - 2019-05-08 17:23

Szia Bunny!

A világért sem szeretnék tiszteletlen lenni, de az utóbbi időben egyre gyakrabban merül fel bennem a kérdés: Hol a faszban van már a rádió? :D Ez felháborító! Ne hagyjuk hogy Hurka nevessen a végén! :D

Sanyi - 2019-05-08 11:38


Szia!

Egyszerűen nincs kedvem úgy, ahogy eddig. De a rádióban majd elmondom.

Bunny - 2019-05-08 17:15

Szia Bunny!

Tudsz valamit a régi musclebuilder fórumról? Jelenleg az oldal linkjére kattintva csak felhasználóval lehet belépni, pedig régebben anélkül is lehetett böngészni. 

Similabdanyuvasztó - 2019-05-01 19:42


Szia!

Mindent tudok, de már csak nekünk működik a gdpr buziság miatt.

Bunny - 2019-05-01 20:35

Szia Bunny!

Mar egy jo ideje kijott egy zsircsomo a vallam hatso/felso reszen, ami eddig annyire nem zavart, de most, hogy sikerult felszednem es a vallam is kezd kerekedni elegge idetlenul mutat. Internetdoktort olvasgatva millio tanacsot talaltam, hogy kivagatni vagy hangyni. A legtobb helyen az van irva, hogy ha 'csak' esztetikai problema, akkor hagyni kell a fenebe, mert ugyis visszajon, esetleg meg tobb is lesz belole. Amellett, hogy hulyen nez ki (kb 5 cm atmero) viszont olyam infora is leltem, hogy ha rossz helyen van nyomhatja az izuletet es fajdalmat is okozhat - ez a vallam vacakol is mar egy ideje, ami nem modnom, hogy ezert van, de biztos nem is segit neki.

a kerdesem az lenne, hogy Te mit tennel a helyemben, kivagatnad, esetleg hagynad a francba?

Ede - 2019-04-29 09:29


Szia!

Nekem is van egy, a hátamon, a régen volt koxolás következménye. Én nem vágattam ki, de ki kéne. Szerintem szabadulj meg tőle.

Bunny - 2019-04-29 17:19