Szia Bunny!

Csak gratulálni szeretnék a Superbodyhoz! Személyesen nem volt alkalmam a versenyen. Számomra ez volt a legjobb Superbody eddig. Iszonyat színvonal volt minden kategóriában, profi szervezés,díjazás.Kiváló volt a hely is. Nekem ez volt az etalon,pedig sok versenyen voltam,külföldin is ,meg sem közelítette ezt.

Gratulálok hozzá,remélem sok ilyen versenyen vehetünk még részt.

Üdvözlet

Réka,Ricsi

Pécs

Dwight Howard - 2019-10-27 14:47


Sziasztok!

Örülök, hogy bejött. Sokat kockáztattam a kategóriák variálásával és hogy az én zenei ízlésemmel próbáljak hangulatot építeni, de szerencsére bejött.

Köszönöm a visszajelzést, ez sokat jelent.

Réka, remélem tetszett a zene, nem szaroztam a mai buzizenékkel és idén megcsináltam a bikinit is rendesen.

És most jöttem rá Ricsi, eddig fogalmam sem volt, hogy te szoktál nekem írni ide az EV-be! 

 

Bunny - 2019-10-28 20:22

Szia Bunny! 

 

Kamera vásárlását fontolgatom. Én zongorázom és eddig a telefonom kamerájával készítettem a zongorás felvételeimet, ami nem rossz, de nyilván jobb lehetne egy normális kamerával. Igazából az lenne a lényeg, hogy legalább két kameraállásból szeretném rögzíteni. Egy a kezeimre fókuszálna, ahogyan játszom, másik meg mondjuk az arcomra vagy kicsit messzebbről, ahol látszik az egész zongora és én is. Szóval szeretnék kicsit többet invesztálni bele, hogy még színvonalasabb, igényesebb felvételek keszülhessenek. 

Nem értek a kamerákhoz. Ami a lényeg, hogy a mikrofon nem számít milyen benne, mert a hangot úgyis külön rögzítem. 

Nem kell a legprofibb a cucc, de nem is alsó kategóriás. 

Tanácsodat megköszönném az ügyben! 

Itt egy link, ha esetleg időd engedi nézz bele, hogy mégis miről van szó naggyából. 

https://youtu.be/637qLJwjFag

Viszonylag inkább epikusabb zongora darabokat játszok és a fenti linken az egyik saját szerzeményem hallható. 

Üdv 

Pataki Zsolt (Zsepy) 

The Pianist - 2019-10-15 10:30


Szia!

Jó hír, hogy a hangot külön rögzíted, mert az az egyik legnagyobb gond a kameráknál - ha van is hangbemenet, a mikforonozás még külön gond és pénz.

Marad azonban probléma: kát kameraállás az két kamera. Erre a paraszt megoldás, hogy kétszer veszed fel más-más kameraállásból.

Szerencsére ma már viszonylag olcsón lehet jó kamerákat venni. Akár egy használtan 60 ezer forintos Sony Nex-5K vagy Nex-3n vagy Canon EOS M géppel  jó felvételeket csinálhatsz, pláne egy Panasonic g6-g7-tel.   Vagy akár egy Canon 100d, 600d- 650d.

A lényeg mindig a fény: ha nincs fény bajban vagy vagy világítani kell, ha van, egy mai milc simán megteszi.

Külön dedikált videokamerát már nem érdemes venni, mert ami jó az ritka vagy drága. Én használok Sony AX33-at is, de ez nagyon messzire vezető téma

4k meg ilyen szarságok nem kellenek, tudjon 1080p-t és kész.

Olcsó handycameket kerüld mindenképp és a kompakt fényképezőket is, azokból csak az ulrazoomok jók, de megvan az áruk.

Ha esetleg találsz valamit, megmondom hogy érdemes-e.

 

 

 

 

Bunny - 2019-10-24 23:00

Szia Bunny!

Motorvásárlás előtt állok, remélem tudsz segíteni. Régóta motorozok, és 5 év supermotozás után most már nyugalomra vágyok.

Bobbert szeretnék építeni, ezért fontosak az alábbiak. Léghűtés, "merevvázas" kinézet, és láncot sem akarok soha többé. A keretem bő másfél millió, így csak a fenti típusok maradtak fent a rostán. Sok hasonlót vezettél, Drag-od pedig van is, így biztos van rálátásod.
Én a Wild Start preferálnám a Dragstarral szemben, mert egy karbis (szinkronprobléma kizárva), egyszerűbb a felépítése, és nagyon tetszik a klassikus nyomórudas blokkja is. Az egyetlen amitől tartok, az a tetemes súlya. Mivel ebben a kategóriában csak 1400-es Intrudert, és 650-es kis dragot próbáltam, nincs sok összehasonlítási alapom. Ismerettségi körben még csak hasonló sincs, így még kirpóbálni sem tudom. Az Intruder a Dragstarral hasonló súlycsoportban van, azzal nem volt gondom, nem tudom mennyire észrevehető az a plussz 30-40 kg. Szerinted?

Segítséged előre is köszönöm.

hafratomi - 2019-10-01 08:47


Szia!

A Wild Star mindenképpen jobb. Főleg, hogy szinte egy árban vannak. A széria Drag Star nem szimpi, az enyém nem sokban hasonlít hozzá.

A karbi viszont nem oszt. És a súly sem. Súly éppenhogy kell. 650-es Drag Starral nem mentem, de nem hiszem, hogy az ebben a ligában focizik.

Szerintem nincs min gondolkozni.

Én annak idején azért vettem Drag Start, mert arra volt pénzem és már át volt valamennyire alakítva. 

Bunny - 2019-10-10 21:01

Tisztelt Bunny, tisztelt Keto!

 

Nem biztos, hogy minden kérdésedre fogok tudni válaszolni, de keress fel e-mailben bizalommal, és megpróbálok a legjobb tudásom szerint.

dmario9604@gmail.com

 

üdvözlettel,

dmario9604 - 2019-09-14 14:24


voilá, mondják az oroszok!

Bunny - 2019-09-18 23:37

Köszi a választ, éhes is vagyok aerob után, mint a barom.

Más, ma történt. A terem, ahova járok, amilyen kisvárosi, szerény de tiszta hely. PErsze vannak itt is faszfejek, de elkerültek - eddig.

Épp tárogatást csináltam padon, 2. sorozat, majd meghaltam, mikor odaáll fölém egy csaj: "Bocs, hogy zavarok, de tudnál másik padot használni, mert én ezen szoktam edteni!". 

Kezemben a súlyok, el sem hittem, hogy ő ott ál. Nagy fújtatások között kinyögtem, hogy még van 2 sorozat, beszállhat, ameddig pihenek vagy utána vihet. Erre durcásan elrohant.

Volt még 1 gyakorlatom, utána mentem az öltözőbe. Már majdnem készen voltam, vettem a cipőmet, amikor egy tagbaszakadt IQ-betyár lihegve állt bele az arcomba, hogy "Hé, mit képzelsz magadról, ki vagy te csicska?". Mint kideült, az előbbi csaj kanja volt az és számonkérni jött. Én 176 cm vagyok, 124 kg és dagadt. Ő kb. 190 cm, kb. ugyanekkora súllyal.

Gyorsan átpörgettem az agyamon a lehetőségeimet, de nem tudtam jobbat, mint hogy felnéztem rá, kiröhögtem, majd fogtam a táskám és kimentem. Utánam sem szólt a gyökér!

Sokszor írod, hogy ilyen gyökerekkel van tele a világ és tényleg. Azért lettem szabadúszó vállalkozó, hogy teremthessek magamnak egy mini univerzumot, ahova nem engedek be ilyen embereket. 99%-ban működik is. Viszont ez a tudatos elszigeteltség hozta magával azt is, hogy csökkent a szociális megoldóképességem és már nem is tudom, hogyan kellene egy ilyen helyzetet kezelni. Mindenesetre abban biztos voltam, hogy megírom neked. Szerencsére vagyunk még pár, akiknek van értékrendje és az a helyén is van.

R.

rudi - 2019-09-08 20:26


Ez egy ritka nagy féreg, ilyennel még nem találkoztam.

A probléma egyébként nem az, hogy ne tudnád kezelni, most is jól kezelted. Talán lehetett volna jobban, de nem biztos. 

A gond az, hogy nem tudunk - én sem - ilyesmire elég gyorsan reagálni, mert nem vagyunk felkészülve, így nem biztos, hogy a legjobb megoldást választjuk. Minden normális ember egyenlő félként kezeli a többi embert és valahol ez hiba.

De nincs jelentősége egyáltalán: ha belegondolsz, tök mindegy, hogy ez az egyszerű féreg mit gondol.

 

Bunny - 2019-09-14 09:28

Szia Bunny!

Csak most láttam, hogy a témával kapcsolatban pár napja írt ide valaki

Ha dmario9604 beleegyezne, össze tudnál minket kapcsolni? A regisztrációs mail cimemre elküldheted nekem a mail címét, ha beleegyezik, nyugodtan.

Köszi, ha lehetséges!

üdv:

Keto

Keto - 2019-09-10 20:16


Szia!

Szerintem dmario beírja ide a megoldást, hogy hogyan tudtok kapcsolatba kerülni.

Bunny - 2019-09-14 09:23

Tisztelt Bunny!

 

Ketogén diéta az extrém alacsony CH bevitel miatt a normál étrend alattinál alacsonyabb inzulinszinttel, és magasabb glukagonszinttel jár együtt.

Amikor az ember betol erre az állapotra egy nagy adag szénhidrátot, a plazmaglükóz emelkedést kissé megkésve követi az inzulin szint megemelkedése, glukagon csökkenése - ez valószínűleg a csökkent incretin hatás következménye. Időszakosan kialakulhat a vesén átáramló vérben veseküszöb feletti glükóz szint (tudniillik a glükóz a veseglomerulusból teljesen átfiltrálódik a tubuluslumenbe, azonban vissza is szívódik onnan, ha a transzporterek kapacitása ezt lehetővé teszi. Ha meghaladja a [glükóz] a veseküszöböt (9-11 mmol/L), akkor a transzportereknek egészen egyszerűen nincs kapacitása visszaszívni a kifiltrált glükózt), melynek következménye a glükóz ürítése.

 

A körülményeket tekintve szerintem fiziológiás jelenség, de pár nap normál étkezést követően kéne csináltatni egy kontroll vizsgálatot.

 

üdvözlettel,

DM

dmario9604 - 2019-09-07 16:20


Szia!

Itt lesz  a kutya elásva, Tapasztalatom nincs, nem csinálttattam sosem vizsgálatot ilyenkor.

Bunny - 2019-09-08 20:20

Szia Bunny,

Az elmúlt 3.5 hónapban 18 kg-ot fogytam (hála a Sárga kapszuláért!). Viszont változott most pár dolog az életemben és szeretném a lehető legprofibb módon időzíteni a kajáimat - a helyzethez képest. Segíts kérlek, hogy jó-e ez így!

2 fix dolog van: edzeni reggel, ébredés (és miután elvittem a gyereket suliba) után tudok, kb. 8-tól. Aerobozni pedig csak este van időm 9-től 10-ig. 

Ami kérdés: az utolsó étkezésem (hús+zöldség) az esti aerob előtt 1 órával, vagy közvetlenül utána legyen?

Köszi előre is!
Rudi

rudi - 2019-09-07 20:15


Szia!

Után legyen, kell a tápanyag!

Bunny - 2019-09-08 20:18

Szia!

Az előző két BBTV-ben, három különböző ezdésmódszerről beszélgettél, ezzel kapcsolatban kérdeznék. Ha a magas ismétlésszámos edzést csinálod, mennyi sorozatot használsz? Gondolok itt arra, hogy ha például teljes testet edzek, izomcsoportonként 7-8 sorozattal, szuperszettekben a nagy súlyos, illetve a koncentrált héten, akkor a magas ismétléses héten gondolom azért 8x50 nem kell semminek, ha csak nem akarok ott éjszakázni a teremben, illetve mentővel hazamenni.

Válaszod előre is köszönöm!

Üdv, Dávid

jvr - 2019-09-08 12:26


Szia!

Én nagyjából 3 munkasorozatot végzek gyakorlatonként és izomtól függően 2-4 gyakorlatok.

Magas ismétléssel nem fiogsz tudni sok sorozatot megcsinálni. Nyilván nem mindegy hogy 30 vagy 50 ismétléses sorozat. De hogy konkrétumot mondjak: állva bicepsz 3x50 után nem nagyon akarsz semmit csinálni.

Tudni fogod, mert nem fogod bírni. Az össz ismétlésszám ugye nem mindegy 10-es sorozatoknál meg ötvenesnél. Ha tiezeket csinálsz akkor tíz sorozat csak 100, ötvennél megy 150 még csak három sorozat és ott csak háromszor pihensz.

Mondanom sem kell, hogy a kondíciód más dimenzió lesz.

 

Bunny - 2019-09-08 20:16

Szia Bunny,

A munkahelyen van egy edzőterem, kb 1,5 éve vettek gépeket és lett kétszerese a területe (így is kb 12 személyes). viszont alap gépek vannak amik használhatóak. Sajnos van pár gép ami megadta magát (ellipszis tréner, futópad), ezzel kapcsolatban lenne a kérdésem, hogy tudsz-e ajánlani helyet ahol lehet normális használt gépeket venni, akár Atlas gépek, vagy bármi ami használható. 

Ha jól tudom, neked volt/van otthoni átfolyós víztisztítód, ez melyik fajta, hány szűrős? Mik a tapasztalatok? Gondolkozom egynek a beszerzésén.

Volt egy cikked az Arnold-os darázsderékról meg a mostani belesedésről, de sehol se találom. A builder-en meg ez a cikk jelent meg nemrég:
https://shop.builder.hu/hogy-lehet-keskenyebb-a-derekad-a5363 
Na ez akkor most marhaság vagy sem?

Üdv,
Lago

Lagolit - 2019-09-05 12:06


Szia!

Simán hícd fel az Atlast. Ha kardiogép kell, az sajnos zsebbenyúlós lesz. 

Nekem ozmozíusszárős átfolyós víztisztítóm van, fogalmas sincs, hány szűrővel, de rendszeresen jönnek és cserélik. Cleanway típusú. Megéri. 

Gondolom ez volt az a cikk: https://body.builder.hu/magazin.htm4?url=/magazin/testepites-cikkek/miert-van-nagy-bele-a-testepitoknek

Az általad linkelt cikket hagyjuk. Az egy dolog, hogy én addig olvasok egy cikket, amíg az első kibaszott szmájlit megtalálom benne.Ott nyomom ki gondolkodás nélkül. De addig is volt baj.

 

Bunny - 2019-09-06 19:17