Szia Bunny!

Három hete, femto-lasik látásjavító műtéten vettem részt, és az ottani orvosok azt javasolták, hogy ne szedjek semmiféle proteinkészítményt, és porcképzőt 6 hónapig. Ez eléggé letört, mivel hát lássuk be, igy fel van adva a lecke mind reggeli, mind edzés utáni táplálkozás szempontjából. Ezért is gondoltam arra, hogy kikérek, egy másodlagos szakvéleményt, mert ez nem kevés nehézség lesz így az elkövetkezendő fél évben. 

Előre is köszi a válaszodat,

Skrib

Skrib - 2018-11-26 18:01


Szia!

Erről többször volt már szó, többen is írtak ide, akik hülyeségnek tartották ezt. Én is annak tartom, de nem vállalhatok felelősséget. Egyébként ha nem akarsz rizikózni,  minőségi kajával kibírod azt a fél évet.

Bunny - 2018-12-05 20:55

Szia Bunny!

Jo ideje kinlodok, hogy milyen motort vegyek. Atolvastam a netet elorol hatra. Teszteket, leirasokat, beszamolokat, mindent mindenrol. Jol ossze is kavartam magamat. Valahogy mindig visszatertem egy cikkedhez. A vicces a dologban, amikor evekkel ezelott eloszor olvastam nem tudtam, hogy te irtad. 

Nagy nehezen sikerult megallapodnom, FZ8 lesz. Nem egy tucat motor, nem jon tul sok elado peldany elo. Most lett 2, ami erdekelne. Vezetett szervizkonyv, 1 tulaj, huszonezer vege futott km, rendezett eloelet.  Az egyik 2012-es ABS-szel, a masik 2013-as (face lift utani) jobb futomuvel. Melyiket tartod fontosabbnak? Nincs sok szazezer km tapasztalatom. Mindkettore lenne ertelmes indok. 

Mas, de megse. Hogy miert FZ8 lett? Hiszen annyi jo motor van. Mert atjott (de utalom ezt a kifejezest) a irasodol valami, ami bekattant es nem kattan ki. Nagyon sajnalom, hogy mar nem irsz motoros/autos tartalmakat. Nagyon sterilek a manapsag megjeleno cikkek. Nincs bennuk elmeny, nincs bennuk atuto ero, nincs bennuk (nem is tudom hogy mondjam?) "romantika". Nem kozvetitenek erzeseket, szagokat, szellot, esot, boldogsagot, szivast. Semmit. Vannak ude kivetelek, pl. Csikost szeretem olvasni. 

Lupus - 2018-11-27 21:23


Szia!

Az első kérdés: tetszik-e az FZ-8, magadénak érzed-e ez a stílust.

Én például nem szeretem az ilyen fajta motorokat, nekem már elve túl új. De ha bejön, ez egy jó kompromisszum.

A két motort meg kell nézni, az állapot döntsön.  Ha sokat játsz csúszós úton, de nem vagy sietős, az ABS-es a jobb megoldást.

Motoros tartalmakat elvileg írok a kultmotorra, csak időm nincs meg iheletem, ki vagyok égva agyilag, nem tudok "termelni." 

Egy ilyen mint a mostani BBTv eléggé lefáraszt.

A totalbike-ra hasonló okok miatt nem írok, mint amit említettél. 

 

Bunny - 2018-12-05 19:12

Szia Bunny!

Felkeltették az érdeklődésemet azok az időnként megrendezett "házi" versenyek, ahol 100 kg-al kell guggolni vagy fekvenyomni (max ismétlésre). Sajnálattal tapasztalom, hogy csak kevés ilyen alkalom van. Többen lehülyéztek már, hogy mi értelme van arra készülni, hogy 100 kg-ot kb 30-35x kinyomjak, miért nem inkább arra megyek rá, hogy minél nagyobb súlyokat tudjak kinyomni?

Kérdésem inkább arra vonatkozik, hogy van annak szerinted valamilyen oka, hogy nem annyira felkapottak az ilyen versenyek az erőemelő versenyekkel ellentétben?

Hiszen a kisebb súly, több ismétlés az izületeknek is kedvezőbb talán. Valamint az állóképességet és az erőnlétet is megfelelően felméri.

avokado - 2018-11-29 12:50


Szia!

Szerintem több értelme van az ilyen versenyeknek. Megmondom miért: mert a sok ismétlés nem csupán technika, hanem állóképesség kérdése is, közelebb áll a sport témájához. 

Nem mondanám, hogy nem felkapottak ezek a versenyek, csak komolyabb, szervezett formában nincsenek, mert nincs mögötte szabályrendszer és hagyomány.

De könnyen lehet, hogy ez változni fog.

 

Bunny - 2018-12-05 19:09

Köszönöm a válaszod!

Utána érdeklődtem a dolognak és mint kiderült,azért nem verte még meg senki ezt a tagot,mert mindenki fél tőle.Állításuk szerint pokolian erős......

balazs9201 - 2018-12-05 19:03


Akkor meg kell verni többen, sajnos. Vagy nevelő célzattal egyéb módon kibaszni vele.  Pl. lehetne néha defektje, egyszerre négy, heti 3-4 napon. Nem szeretek ilyesmi tippeket adni, de nem hiszem, hogy szar emberekkel szemben tisztességesen kellene játszani.

Bunny - 2018-12-05 19:07

Szia!

Az izzadással van bajom. Nem tudom, hogy neked, vagy másoknak hogy zajlik ez, mennyire izzadékonyak, mennyire nem és mennyire zavarja ez őket, de engem már nagyon idegesit, és félig-meddig már az átlag hétköznapjaimat is megkeseriti. Tisztálkodok rendesen, nem arról van szó, hogy igénytelen lennék, hanem arról hogy a tiszta testemre, ha felveszek valami ruhát, vegyük most az őszi/téli időszakot (póló, pulóver, dzseki), egy óra utazás után, amikor megérkezek a melóhelyemre, már érzem, hogy megizzadtam, és én magamat büdösnek is érzem. Azt vettem egyébként észre, hogy nem is nekem van szagom, hanem a ruhámnak lesz, a hónaljánál. Ha pl. levetkőzöm, akkor utána nem is érzem magamon, ha a ruhámat megszagolom, azon viszont érzem, és ez már kibaszottul idegesit. Egyrészt tudom nagyon jól, hogy mennyire taszitóak a büdös emberek, már csak emiatt sem örülök neki, a másik hogy van eléggé sok pólóm, pulóverem (Gilden, Fruit, vagy márkásabbak is), amikben ez a szag már egyszerűen benne maradt, jobb esetben mosás után nem érzem, de amint "ráizzadok" úgymond a már látensen ott ragadt izzadságra, akkor már szaglik rendesen, rossz esetben pedig egy normális mosás után is szagos a ruhám a hónaljánál, ergó bennemaradt a szag, és nem tudom kimosni belőle. 40 fokon szoktam általában mosni a ruháimat, mert forróbban csak tönkre mennének (ha nem is egy mosás után, de egy pár után biztosan). Tudom, hogy legrosszabb esetben az a megoldás, hogy váltóruhával kell mászkálni, amivel egyébként bőven együtt is tudok élni, ami viszont idegesit, hogy van sok ruhám, ami frankón már használhatatlan ilyen szempontból, és nem azért mert nem fürdök, vagy dezodorálok, vagy ilyesmi, hanem semmi, csak vagyok, és rendeltetsészerűen használom, és nem tudok vele mit csinálni.

Van valami ötleted esetleg?

Köszi! A rádiót továbbra is várjuk sokan.

Kristóf

tthkkrstf - 2018-12-02 19:55


Szia!

Nem vagyok nagy szakértő, de a probléma gyökere az izzadtságban található baktériumokban van. Ezeket kell semlegesíteni.

Próbáld ki a szódabikarbónát. Áztatni lehet benne a ruhát, hozzáadhatod a mosáshoz és kezelheted vele a hónaljadat.

Nyilván a váltópóló vagy az aláöltöző-póló segít, de érdemes a hónaljadat áttörölni naponta többször is. Ehhez kell egy kis tisztasági csomag, mit az oviban, de én is hordok ilyesmit.

Nyilván megoldás lehetne a mostani alumínium-alapú dezodor-stift is, de amióta ezek léteznek, kimutatható arányban alakult ki a dérfipolulációban mellrák. (!)

Ha valakinek ötlete van, szívesen látom.

 

 

 

 

 

Bunny - 2018-12-05 19:05

Szia Bunny!

Azért írok neked mert szeretnék elmesélni valamit ami minap a munkahelyemen történt.A helyzet az hogy egy olyan helyen dolgozom ahol több cég is van egyszerre,és ebből az egyik egy füves idióta.
A történet lényege,hogy a minap pakoltunk volna le egy szállítmányt,amikor is nemtudott beállni a teherautó a parkolóba mert ez a füves rohadék ott parkolt,mikor korrekt módon meg lett kérve hogy álljon arréb,mert ez a rakodási terület, és szeretnénk pakolni
akkor azt a választ kaptuk,hogy nem áll arrébb és őt nem érdekli más dolga.Ezután meg lett kérve még 2x(továbbra is normális hangnemben)amire a válasza a nem volt.Aztán beakarta rakni a kis holmijait a kocsijába(dobozok,vízmérték)de véletlenül elejtette őket.
Na itt elborult az agya és azt válaszolta hogy,idézem:na most basz agyon mindenkit a vízmértékkel,felkapta a vízmértéket és nekirohant a tagnak aki megkérte hogy álljon arréb majd pedig megakarta csapni,de az utolsó pillanatban visszahúza a kezét.Ezután meg lett mondva neki hogyha bárkihez hozzér
abból rendőrségi ügy lesz,mire a válasza csak annyi volt "úgysem lesz semmi,nem lesz ebből ügy" majd megsértődött és elment,mondanom sem kell a kocsival nem állt arrébb.A probléma az hogy múltkor a postást meg is verte azért mert az oda mert parkolni ahol ez a gyökér szokott(nem az ő parkolója,akárki odaállhat)
azután pedig egy nővel próbált kibaszni aki szintén arra a helyre állt.Ott azzal szórakozott hogy beállt a nő kocsija mögé a teherautóval és nem hagyta kiállni.Szerinted egy ilyen rohadékkal mit lehet kezdeni?

balazs9201 - 2018-12-05 18:51


Szia!

Ezeknek az emberenek az a bajuk, hogy sosem voltak még pofánverve. Se az anyjuk, se az apjuk, se más nem adta meg nekik ezt a lehetőséget.

Olyan mint a kutya: csak egyszer kell megmutatni, hány óra van!

 

Bunny - 2018-12-05 18:57

Szia Bunny!

Kb 2 éve írtam neked, hogy tömegelek, 65 kg vagyok és 80 kg a célsúly. Azt válaszoltad, hogy soha nem leszek 80 kg. Vasárnap ráálltam a mérlegre. 80,5 kg. 

Javaslom, hogy vegyél részt egy edző tanfolyamon, mert nem értesz az edzéshez!!!

Vagy kérdezz meg egy igazi edzőt mielőtt válaszolsz ezekre a kérdésekre!!!

Bazsi989 - 2018-12-05 15:02


Szia köcsög!

Nem emlékszem minden kis balfaszra. Legyél boldog a szaros 80 kilóddal!

Bunny - 2018-12-05 18:48

Szia Bunny!

Idén a városi motoros szezont igyekszem addig kitolni amíg csak lehet és ezzel kapcsolatban lenne az a kérdésem, hogy van-e tapasztalatod melyik téli motoros kiegészítő ruha/aláöltöző igazán fontos és hatékony valamint melyik márka termékei jó át / érték arányúak.

Köszönöm!

Zsolt    

 

engel-szabo - 2018-11-30 07:50


Szia!

Akkor már ketten vagyunk!

A márkákat sajnos a motoros szférában kicsit máshogy kell kezelni, ha nem raboltál bankot. Itt bizony kőkeményen átvágnak. Olyan ez, mint a divat-ipar, ahol nevetséges összegeket fizetsz ki a márkanév miatt.

Nos, tél: 2000 ft-os aláöltöző a Decathlonból, ez elvileg síelőknek van. Motoros boltban is van ilyesmi, de nagyon ne vegyél 30 ezerért, inkább több szett "gagyit."

Rider13-ban van talán emberi áron, de sokszorosa ennek. Ez egyébként egy elasztikus cucc, olyasmi, amiben a homokosok edzenek a termekben, de korántsem annyira buzis, főleg, hogy rá kell venni a cuccot.

Kell alulra sima vastag zokni. Motoros csizma nem árt, de érdekes, én a nyáron is használt vasalt orrú Dunlop bakancsomban jobban érzem magam. A zokniba betűröm az aláöltözőt, hogy ne legyen rés.

Motoros termonadrág is kell, ez igazából sima cordura gatya ami forró nyarat kivéve egész évben jó. Nulla fok alatt beleteszem a bélést. Asesso térdpotektor. Az innovációm az, hogy a bokámra is teszek egy térdprotektort, hogy ne fújjon be ott sem a szél a gatya szárnál: véd is a menetszéltől és össze is szorítja a nadrágszárat. 

A titok ugyanis a beáramlandó levegő lezárása.

Felül cordura dzseki, nulla fok alatt belerakom a bélést. Aláöltöző nyilván, az alá veszek pólót, nem fölé. (Hogy ne izzadjam össze.) Erre egy pulóver vagy vékony thermo dzseki, és erre jön a mezei cordura dzseki.

Szintén Decathlonban van 700 (!) Ft-os nyakvédő, vagy vadászoknak való 1500 forintos thermo maszk, ami befedi a fejet és az arcot, szemeknek van csak luk. (Egyébként ezt pár napja vettem, eddig dupla csősál volt)

Szemüveget mindig használok, és  a sisakom integrál sisak.

Téli kesztyű. 

Ennyi. Ezzel egy cseppet sem fázom - 5-ben sem, 14 kilométert megyek reggel a teremig.

Cordura cuccokat a Rider13-ban vagy a Superzone-ban nézz, 20 ezernél többet ne adj egy gatyáért, 20-30-nál többet nem ér egy dzseki.

 

 

 

Bunny - 2018-11-30 17:40

Szia Bunny!

Tudsz ajánlani Budapest és környékén megbízható autószerelőt?

Válaszodat előre is köszönöm,

Üdvözlettel:

Bear

Bear - 2018-11-22 17:35


Szia!

Necces. Ez problémától függ, én is nyűglődők vele. Privátban tudok írni, de az olvasók ötleteis is hallgassuk meg.

Bunny - 2018-11-24 14:08

Szia bunny!

Megmenekült a kutyi? Elég rosszul néz ki, gondolom adtatok neki enni. Miért nem foglalkozott vele a gazdája?

bl4ckf0xi - 2018-11-05 11:57


https://pbs.twimg.com/media/DrAip40WoAE40U7.jpg:large

Szia!

Nem gazdája volt, hanem szaporítótelepen élt. Most az Országos Mopszmentő Egyesületnél van.

Bunny - 2018-11-09 17:38