Szia Bunny.

Idén nyáron sikerült megszereznem az A kategóriát, és úgy döntöttem vennék is egy motort. Ezért kérném a segítséged, mert tanácstalan vagyok. Jelenlegi helyzetem alapján 850 ezer forint körül tudnék vásárolni motort,  eddig Suzuki Dl-650, vagy 1000 est néztem ki. A magasságom 190cm súlyom pedig 110kg ezek alapján nem tudom, hogy nekem milyen típus felelne meg, de mindenképp nagyobb testű motort szeretnék a paramétereim miatt. Igazából kisebb túrákra használnám. Esetleg ha lenne pár tipped, vagy javaslatod azt megköszönném nagy segítség lenne. Válaszod előre is köszönöm.

Ricky94 - 2019-08-07 01:47


Szia!

Nehéz kérdés ez. Ízlés kérdése, van akinek tetszenek, engem mindkét motortól kiráz a hideg, inkább vennék egy hármas Golf kabriót. Számomra ez dögunalom. De ettől lehet hozzád közel áll.  Akkor ilyet kell venni. Nagy gond szerintem nincs velük.

Mondjuk én akkor már valami túraendurót vennék, XTZ 660, XT 660Z vagy R vagy ilyesmi.

BBT 1100-ast nézted?

Bunny - 2019-08-08 13:07

Szia Bunny!

Olvastam a válaszaidat arról, hogy klímahisztinek és libsi összeesküvés elméletnek tartod a klímaváltozást, hát bocs, de te jó nagy hülye vagy. Az mindent elmond rólad, hogy egy olyan embert kedvelsz, mint Trump, aki ugyanilyen elmebeteg konteókba hisz, mint te és teljesen kiszolgálja a tőkés rendet. Ha körültekintő lennél akkor észrevennéd azt, hogy mi átlag emberek csak a klímaváltozás töredékért felelünk kb. 100 nagyvállalat okozza a környezetszennyezést és nem az átlag ember a légkondizással és az okos telefonokkal. Magyarán a kapitalizmus felelős a klímaváltozásért és a tőkés rend. Usaban nem Trumpnak kéne elnöknek lennie, hanem Bernie Sandersnek, aki normális baloldali értékeket képvisel. Szánalmas ez a jobberkedésed! A sok marha fing tényleg szennyezi a környezetet, ha tudnád, ezért olyan nagyvállalalatok a felelősek, mint a McDonalds és a Burger King. Radikális baloldali változás kéne világszerte és nem tagadni a kímaváltozást ahogy te teszed!

Brenor - 2019-08-06 17:39


Jé, ismét egy segg.

Hogy nektek mennyi eszetek van, ezt nagyon jól mutatja, hogy idejössz a baromságaiddal ismeretlenül, és sült butaságokkal próbálsz meggyőzni. Ezért fog nyerni Trump megint - nagyon helyesen - mert ilyen arrogáns, de buta állatkák vagytok.  Nyilván Trump annyira kiszlgálja a tőkés rendet, hogy véletlenül az összes nagyvállalat és a wall street ellene lobbizik. 

Egyébként a kutya nem kérdezte a porbafingó véleményedet, pláne azt nem, hogy szerinted kinek kéne elnöknek lenni. Eldöntötték a szavazók, faszfej.

30 évesen már illene nem beszopni minden mesét!

A klímaváltozást senki sem tagadja, idióta. Az okait tagadják mindazok, akiknek van annyi esze, hogy átlátják: a klímahisztéria üzlet.

Nem a klímaváltozás a probléma, hanem a környezetszennyezés. Amit pont azok csinálnak, akiknek   a legnagyobb a pofájuk. 

Ha mi, átlagemberek a klímaváltozás töredékéért felelünk, akkor miért kéne az elvtársaid szerint leszokni a húsevésről, birka?

Radikális baloldali változás nem lesz, mert az emberek nem fognak buzivá változni a kedvetekért, kicsikomcsi!

A baloldal és a globáltőke kiváló reprezentánsa, a coca-cola éppen buzikampányt folytat Magyarországon. A valóságról elég sokat elárul, hogy a coca-cola a világ egyik legnagyobb környezetszennyezője és konkrétan felelős a mérgező és rendkívül komoly környezeti károkat okozó pet palackok elterjedéséért. 

Én részemről soha többé nem veszek coca-cola terméket. (Pár naiv hülye azt hiszi, hogy akkor pepsit kell inni, de a két cég ideológiailag is egy szar.)

Vigyázzatok, a coca-cola nem csak kólát gyárt!

https://www.coca-cola.hu/markak

Ugyanúgy, mit ahogy gillette terméket sem veszek többet.

Na húzz a picsába!

 

Bunny - 2019-08-07 23:14

Szia Bunny!

Egy éve motorozom. Az alapján vásároltam meg első motoromat, hogy mi az, amire ránézek és egyszerűen bármikor kedvem van ráülni. Egy GSX-R 600-asra esett a választásom.

Úgy érzem, hogy szeretnék váltani valami kényelmesebbre, amivel hosszabb túrákra is el tudnék menni, ezért azt szeretném kérdezni, hogy milyen motort javasolsz ezen célból? Az ár nem különösebben számít.

Köszi!

hashmax - 2019-08-06 19:13


Szia!

A GSXR 600 baromi rossz választás volt, erre talán te is rájöttél.

Mindazonáltal nem tudok típust ajánlani, meg is mondom miért: szerintem a motor kérdése egy érzelmi viszony. Kicsit olyan, mint a nőkkel. Azt kell választani, ami tetszik, amit hozzád valónak érzel. 

Én például utálom a mai motorokat a balfasz lcd kijelzőikkel meg a transzformersz formáikkal.

De másoknak meg ez tetszik. Nemrágiben beszélgettem egy sráccal, akinek kispolszkija (!) volt, és motort akart venni. legnagyobb megdöbbenésemre valami mai, új fost. 

A másik kérdés az, hogy a túraalkalmasság sem egyértlemű fogalom. Vannak túramotorok is. Nekem van egy Yamaha XJR 1300-asom, egy Harley-Davidson sportsterem és egy épített Yamaha XVS 1100. Mindhárom simán alkalmas túrzázásra is, de én nem nagypn túrázgatok. Mégsem túramotorok, tehát van túrázásra ezeknál megfelelőbb. Nekem örömmotorozásra kellenek, túl nagy távra nem szoktam velük menni, mert ilyesmire nincs időm.

Szóval keresd meg azt a típust, ami ránnézésre közel álll hozzád. Utána érdemes megtudni, hogy meg szabad-e venni, és ha igen, meg kell nézni élőben, mert a valóság könnyen lehet más, mint a kép.

Ne köss kompromisszumot, olyat vegyél, emi tetszik.

 

Bunny - 2019-08-07 23:07

Szia Bunny!

32 vagyok, és egyre inkább foglalkoztat a lakásvásárlás, és úgy általában annak a gondolata, hogy lehetséges-e teljes önerőből jövőt építeni. Én ugyanis nagyon ódzkodom a hiteltől, nehezen tudnám elviselni annak a gondolatát, hogy 10-20 év alatt bármi beüthet, és ez alatt ki vagyok szolgáltatva egy személytelen és hűvös intézménynek. Nem panaszkodom; jelenleg (lekopogom) havi átlag nettó 500 körüli jövedelemmel rendelkezem, és tudom, hogy a korábbi generációk jóval nehezebb helyzetből indultak, bár kiszámíthatóbb, stabilabb jövőképpel is.

Alsó hangon 15 év, mire össze tudok gyűjteni egy budapesti lakásra valót, ahol élek és dolgozom. Külföldre nem mennék, annál is inkább, mert látom azt, hogy hazugság, hogy ott minden kánaán. Én személy szerint eléldegélnék albérletben, de egy normál értékrendű nő részéről is ma már talán egy méltányolható alap elvárás, hogy rendelkezzél "saját" ingatlannal, közös fészekkel. Közben rokonok részéről is megy ezerrel az ösztönzés meg az arcoskodás, hogy bezzeg az ő gyereküknek már van lakása, ami természetesen a banké.

Szerinted mi a legjobb irány? Legyek türelmes, rakjak félre és igyekezzek még többet keresni?

Köszi és üdv;

Karesz

Karesz - 2019-08-01 12:27


Szia!

Ha egy nőnek elvárása van veled szemben anyagilag (pl. saját tulajdonú lakás) akkor jobb, ha keresel másikat.

Sok választás nincs. A bankok undorító cégek, de ettől még kénytelen vagy megnézni a lakáshitel konstrukciókat, mert jobban is kijöhetsz, mint ha bérelnél. De rosszabbul is! Ez a lakás értékétől függ. 

Számolni kell egyszerűen a kamattal. A kamat ugyanis lehet olyan költséges, hogy kijön belőle egy bérleti díj. Átlag kamatot kell számolni, a hitelek ugyanis olyanok, hogy először nagyobb részben a kamatot törleszted, és kisebb részben a tőke részt, majd a futamidő felétől fordul meg az arány. Ez azt jelenti, hogy nem lehet kiszállni a hitelből, mert elbukod a befizetett pénz nagy részét.

Szard le a rokonokat és nem árt, ha tisztában vagy vele, hogy ha bérelsz, akkor is "van lakásod."

Szerintem:

1. nézd meg a hitelajánlatokat

2. nézd meg a lakáspiacot

3. ha egyik se jó, bérelj okosan és gyűjts.

 

 

Bunny - 2019-08-07 22:59

Szia Bunny!

Egy edzoteremben melozom kint Londonban, es geppark bovitesen gondolkodunk. Jelenleg csak par egyszeru gepunk van, ugyanis ez javareszt crossfit ( :( )kondi. De nagynehezen meggyoztem a fonokom hogy tobb komolyabb geppel tobb kondist lehetne bevonzani. En ugy gondolom,hogy nalad jobban senki nem ismeri a mai edzogepek tarhazast. A velemenyed szeretnem kikerni,hogy megis merre induljunk el. En szeretnek nagyon atlas gepeket mert korabbi videokban nagyon dicserted oket.

Valaszodat elore is koszonom.

Udv.: Zsolt

Zsolt1988 - 2019-07-13 15:55


Szia!

Ha gondolod, összekötlek az Atlasszal. Hogy Londonba mennyire egyszerű kijuttatni az érdekes kérdés. 

Írj mailt, adok kontaktot és elmagyarázok pár dolgot. drugsbunny.hu/admin

Bunny - 2019-07-17 22:45

Szia, Bunny! Lehet, hogy már unod a rugózást a környezet-klíma témában, de talán van annyira fontos ez a dolog, hogy hozzászólhatok. Egyáltalán nem a húsevésről vagy  nem evésről szeretnék beszélni, bár 7 éve vegán vagyok és tök jól vagyok így, de ez legyen az én ügyem. Hanem arról, hogy tényleg iszonyat a fogyasztási őrület! Már azért is utálok élelmiszerüzletbe menni, mert végignézem, milyen sz@rokat dobálnak a futószalagra az emberek a kasszánál. Legszívesebben lesöprném mindet, mert nem ennivalók, csak annak álcázzák őket. Egyik napról a másikra nem könnyű átállni a csomagolóanyagok redukálására, de nagyon törekszem! És már jó ideje tervezgetjük a párommal, hogy kiköltözünk Bp-ről valami nyugisabb helyre. Amint a munkalehetőség megengedi, meg is tesszük. Ott pedig igyekszünk majd helyi termelőktől vásárolni, egyszerre  nagyobb tételeket. A kertben is megtermelni ezt-azt. Kerékpárral munkába járni. A lakást minimalista szemlélettel berendezni, tényleg csak az legyen benne, ami szükséges. De már most, a városi lakásunkban is időről időre selejtezek. És nem kidobom a  nem kellő cuccokat, hanem elvisszük a rászorulóknak. A palackos vizet már száműztük, egy víztisztító kancsó van itthon. A telefonomon nincs net, bár lehetne, de minek. Ha a munkám miatt nem lenne rá szükségem, akkor még a laptopot se használnám, de sajnos azt muszáj. Boltba magammal viszem a zacsikat a zöldségvásárláshoz, nem tépek le újat. Szóval, többször is elolvastam itt az EV-ben a témát és egyre nagyobb motivációt kapok. Nagyon minimálisat szeretnék elvenni a természettől, és hiszem, hogy így nem csak a környezetnek használok, de boldogabb is leszek. Szabadabb. Köszi, hogy meghallgattál!

Galdora - 2019-06-30 09:13


Szia!

A vegánság magánjellegű hülyeség, de kétségtelenül jobb, mint szemetet enni. Esznéletlen, hogy mennyi szart összevásárolnak az emberek.

Az életet egyébként én is hasonlóan látom. És én már kiköltöztem, igaz csak agglomerációba, de ég és föld.

A mi házunk totál egyszerű, kompakt kis ház és nincs pl. légkondicionálás.

A parasztok meg nyáron járatják álló helyzetben a motort az autóban, mert légkondi nélkül nem lehet kibírni. Télen meg mert hideg van és fűteni kell. És ez mind környezetvédő.

Újra kéne kezdenem az audioblogot, rengeteg ilyen dologról lehetne beszélni.

Bunny - 2019-07-05 22:21

Szervusz!

A BBTV 73-as adásában említetted, hogy Dr. Michael Colgan ajánlásait használod vitamin- és ásványianyag bevitel szempontjából. Az ajánlásoknak a pontos részleteit a doktor melyik könyvéből tudhatom meg?

Válaszodat és munkádat nagyon köszönöm! 

Kaler - 2019-06-29 21:26


Szia!

 

Egy régiből. Azt hiszem Optimum Sports Nutrition vagy ilyesmi a címe. 

Bunny - 2019-07-05 22:17

Szia Bunny.

Azt szeretném megkérdezni,hogy amit írtál a ciklikus ketogén  diéta mintaétrendhez,8 tojásfehérje és 3 sárgája azt fel lehet cserélni tojásfehérje lével,meg kókuszzsírral?

Válaszod előre is köszönöm, Üdvözlettel Kovács Péter 

Petya8 - 2019-06-24 11:13


Szia!

Nem is emlékszem erre, de igen.

Bunny - 2019-06-27 20:46

Hagyjuk már azt a szóhasználatot, hogy libsi. A liberális nem szitokszó! Ha nem lettek volna liberálisok, akkor még a mai nap is jobbágyként túrnánk a földet, csak mert ebbe a társadalmi rangba születtünk.

A marhafing viszont igenis szennyezi a Földet. Azt ugye hallottad, hogy Nagy-Brittaniában a kergemarhakor idejében mennyivel tisztább lett a levegő? Környezetszennyezésben a tehenek még az autóipart is verik.

És könyörgöm, ne éltesd az atomerőműveket!! Azt remélem tudod, hogy pár ember nemes feláldozásának köszönhetjük Csernobilban, hogy Közép-Európa éppen nem porból van? Ha nem, akkor ajánlom az HBO-n éppen menő sorozatot. Ezt mindenkinek látnia kéne. Nekem ezek az emberek a hősök. Az itteni gazemberek meg PAKS2-öt akarnak!!!

És ott van ez a Trump is. Ezt sajnos te is többször éltetted. Tudod mit mondott a klímaváltozásról egy ablaknyitás után? „Uraim nincs itt semmi globális felmelegés”

És ha már szóbahoztad a repülőket, igen tényleg hülyék lettek az emberek. Csak nem a csík, hanem az ára miatt. Utazik mindenki, és tönkreteszik a legszebb helyeket.

De összeségében nem ide kellett volna írni. Ha a lenti listád egyik eleme sem igaz rád, akkor minden tiszteletem a tied. Azért írtam, mert olvastam egy cikket a jelenlegi helyzetről, és EGYSZERŰEN BE VAGYOK SZARVA!!!PÁR ÉVTIZED, ÉS NEKÜNK ANNYI!!!

Solid80 - 2019-06-13 20:24


Hiába vagy beszarva, az nem segít az ellen, ha hülye vagy.

Láttam a csernobil sorozatot. Az is benne van, hogy pár hülye ember miatt lett katasztrófa. 

Az a szerencsénk, hogy lesz atomerőművünk és a sok meleg miatt vinnyogó iidóta miatt nem kell tájakat letarolni.

Gazembernek én azokat tartom, akik a hozzád hasonló hülyéket etetik, hogy így több pénzt tudjanak csinálni.

Trumpnak igaza van, csak nem a fogyatékos látásmódoddal kéne közelíteni és nem kiforgatni a szavait. A klímaváltozás biznisszel is átbasszák a világot.

Biztos, hogy van környezetszennyezés, de hogy a klímaváltozást az okozza-e azt nem tudjuk.

Azt viszont pontosan tudjuk, hogy a környezetszennyezést a konzumidióták okozzák.

Meg a barmok, akik a klímás lakásukban írogatják az ájfonjukon a környezetvédő okosságot.

NEKED konkrétan annyi. Szar lehet így élni. De köszi, mi jól vagyunk.

 

Bunny - 2019-06-13 21:04

Sziia Bunny, a zold fiu hozzaszolosara reagalnek en is ha megengeded. Nagyon afele ment el a vilag ma, hogy minket (nyugati embert) probalnak bunbaknak beallitani es kb mindentt amit csinalunk betiltananak. Pl a husevest, amire en en mondjuk azt talaltam ki, hogy ha bevezetik, akkor kutya identitasukent fogok elni, de ez most mindegy.

A legnagyobb problema, amirol csak kevesen es felvr mernek beszelni (mediaban tabu) az az, hogy lassan egymilliard ember el Afrikaban, Indiaban meg Kinaban meg lassan 3 lesz. Ok is esznek am, marhat is, meg halat, sot zoldseget is ami miatt tobb erdot kell kivagni, meg nekik is lesz autojuk, hutojuk miegymas, szoval inkabb azon kenne agyalni (es a zold fiunak is), hogy miert kell oda 6-8 gyerek (Kinat kiveve egy ideje). 

A masik amit sulykolnak, hogy azert ne legyen itt gyereked, (meg fogsz lepodni, ok is esznek majd marhat) mert sokan vagyunk, csak ugye a te meg nem szuletett egy vagy ket kolkodre, jut majd masik 8 az elobb emlitett csaladoknal es baszhatod, egyedul fogsz meghalni a kutyujeiddel.

Miattam nem kell evente uj uj teltelet kihozni, nem kell uj autot kihozni, nem veszek gagyi ruhat hetente a hnm-ben es a hasonlo szenny helyeken stb. Ezeken lehet es kell valtoztatni, nem a husevesen.

Udv, Bence

BenceZ - 2019-06-05 21:53


Szia!

A legijesztőbb az, hogy az emberek nagy része fel sem fogja, mi folyik ma a világban.

Bunny - 2019-06-12 21:43