Sziia Bunny, a zold fiu hozzaszolosara reagalnek en is ha megengeded. Nagyon afele ment el a vilag ma, hogy minket (nyugati embert) probalnak bunbaknak beallitani es kb mindentt amit csinalunk betiltananak. Pl a husevest, amire en en mondjuk azt talaltam ki, hogy ha bevezetik, akkor kutya identitasukent fogok elni, de ez most mindegy.

A legnagyobb problema, amirol csak kevesen es felvr mernek beszelni (mediaban tabu) az az, hogy lassan egymilliard ember el Afrikaban, Indiaban meg Kinaban meg lassan 3 lesz. Ok is esznek am, marhat is, meg halat, sot zoldseget is ami miatt tobb erdot kell kivagni, meg nekik is lesz autojuk, hutojuk miegymas, szoval inkabb azon kenne agyalni (es a zold fiunak is), hogy miert kell oda 6-8 gyerek (Kinat kiveve egy ideje). 

A masik amit sulykolnak, hogy azert ne legyen itt gyereked, (meg fogsz lepodni, ok is esznek majd marhat) mert sokan vagyunk, csak ugye a te meg nem szuletett egy vagy ket kolkodre, jut majd masik 8 az elobb emlitett csaladoknal es baszhatod, egyedul fogsz meghalni a kutyujeiddel.

Miattam nem kell evente uj uj teltelet kihozni, nem kell uj autot kihozni, nem veszek gagyi ruhat hetente a hnm-ben es a hasonlo szenny helyeken stb. Ezeken lehet es kell valtoztatni, nem a husevesen.

Udv, Bence

BenceZ - 2019-06-05 21:53


Szia!

A legijesztőbb az, hogy az emberek nagy része fel sem fogja, mi folyik ma a világban.

Bunny - 2019-06-12 21:43

Szia Bunny,

Sok-sok év "holnaptól elkezdem" és pár napos lelkesedések után végre úgy érzem, hogy jó úton vagyok. 6. hete kezdtem bele az egészséges életmódomba és 1 hónapja már, hogy tisztán eszem, minden nap mozgok.

Szeretnélek kérni, hogy egy pillantást vess az alábbiakra és csak annyit jelezz vissza, hogy oké ez így vagy valamit nagyon elba..ok.

(Ha ez nem fér bele az idődbe és van még lehetőség személyes tanácsadásra - akár online - nagyon szívesen fizetek is érte. De egyszerűen nincs sem személyi edző, sem dietetikus, akiben szakmailag megbíznék rajtad kívül.)

Tehát: 31 év, 175 cm, 139 kg-ról indultam, most vagyok 133. Az étkezésem nem erre a testsúlyra szabtam, hanem egy 80 kg-os sovány izomtömegre,

Étkezés: 2g ch, 3g fehérje 0.5g zsír - csak tiszta élelmiszerek (marha, csirke, tojás és hal van minden nap, zabbal, zöldséggel, rizzsel - meg persze vitaminok).

Minden nap 60 perc aerob. Minden második nap súlyzós edzés - az alapozó edzéstervet csinálom, 25-30 ismétléssel minden gyakorlatot, néa szuperszettekkel. Minden pihenőnapon kardió, 30 perc, 150-160 közötti pulzuson.

Ami miatt kétségeim vannak: a tükör ugye ennyi idő után még nem sokat mutat. Félek az izomvesztéstől (bár nem nagyon van miből). Illetve tudom, hogy kalóriát nem számolunk, de azért az aerob+edzés elvisz szinte pont annyit, mint amennyit megeszek egy nap.

Illetve nagyon félek a lógó bőrtől is - emiatt sok kollagént szedek és sokat iszom. Ez elég?

Kérlek, szólj ha van valami bénaság a folyamatban!

Egyébként pedig nagyon hálás vagyok, mert 1 hónap alatt:

  • megszűnt a refluxom,
  • megszűnt a hátfájásom (sokat ülök),
  • tovább bírom az ágyban,
  • óriásit nőtt az önbizalmam!

Köszi minden eddigi választ (is)!

Rudi

rudi - 2019-06-11 20:07


Szia!

Kicsit furán fogalmazok: tetszik. 

Ez kezdésnek így teljesen jó lesz. Azonban az út nagyon hosszú és kell majd variálni bőven. A 80 kilóra lőtt diéta jó ötlet.

Személyes tanácsadást elég ritkán csinálok. Időm se nagyon van, de sokakat el is rettent az ára, ami egyébként 30e Ft, így nem értem, mi ebben a nagy csoda. Sajnos ebben nem áll módomban influencer hülyepicsák és egyéb szerencsétlenek árszínvonala alá menni. 

Az online tanácsadást és nem tartom becsületes munkának. Online lehet folytatni a személyesen megkezdett munkát, de látatlanban, az nem az én műfajom.

 

Bunny - 2019-06-11 20:19

Szia,

Nagyon szeretem a súlyzós edzést és a napi aerob-ot is - leginkább azért, mert introvertált vagyok és ezek a mozgásformák nem igényelnek társaságot :D

Viszont szeretném jelentősen növelni az állóképességemet is. Kerestem a body.builderen cikkeket ehhez, de nem találtam érdemlegeset. Te mit javasolsz, hogyan álljak neki?

rudi - 2019-06-08 19:50


Szia!

Nagyon egyszerű: kardio edzés. Napi 20 perc már sokat javít. Ezen felül érdemes a súlyzós edzást is magas ismétlés tartományba vinni.

Bunny - 2019-06-09 10:06

Szia,

Ha hülye kérdés ne válaszold meg, de honnan tudom, hogy megfelelően gyorsan az emésztésem?

Úgy értem, hogy van bármi olyan megfigyelésen alapuló jele (pl. napi 3 széklet vagy akármi), amihez nem kell speciális vizsgálat?

Egyáltalán: mennyire fontos ezzel foglalkozni?

Köszi

R.

rudi - 2019-06-02 11:26


Szia!

Semennyire sem fontos ezzel foglalkozni, amíg nincs gond. Az emésztés sebessége azon roppant bonyolult módon figyelhető meg, hogy az ember ha nagyon koncentrál, jó eséllyel észreveszi magán, hogy a gyomra már kiürült, sőt, esetleg éhes. 

Ha az ember puffad, nem emészti a kaját, több napig ne szarik, akkor lehet bátran aggódni.

 

 

Bunny - 2019-06-04 16:41

Szia Bunny,

Nem kötözködésképpen kérdezem, csak úgy átlalánosságban.

Az utóbbi időben azt olvasom, hogy ennek a Földnek márcsak 30-40 éve van hátra.

Az óceánokban szemétszigetek, a Mariana árokban műanyag zacskok vannak,az északi sarkon lassan elolvad a jég, a legtöbb nagyvárosban már nem lehet látni a szmogtól, az esőerdőket meg ész nélkül írtják stb stb.

Eddig nagyon bírtam amit képviseltél, de nem kéne már Neked is váltanod? Marhahús evését hirdeted mostaban, ahol is tudjuk, hogy marhatenyésztés milyen károkkal jár. A húsfogyasztást általánossában kéne visszafognunk....

Meg az autózást, motorozást...Értem én, hogy ez a hobbid, de nem lenne jobb, mostmár nyílvánosság nélkül csinálni, és inkább a tömegközlekedést előnyeit hírdetni?

Ez a magazin mindig az életmódról is szólt. Úgy érzem, mostmár váltani kéne. Eddig nem voltunk annyira ezek tudatában, de mostmár a megelőzésre kéne fokuszálni. Ha nem is mi, a gyerekeink szívni fognak...

Solid80 - 2019-06-02 14:49


Nem túl nagy örömmel látom, ha ide ír egy hülye.

Sajnos kis barátom, beszoptad a marhahúsevés és a többi libsi elmebaj-szintű kamut.

A környezetszennyezés nem a marhahúsevéstől van, hanem a sok műanyagba csomagolt szartól, amit megveszel a boltban.  Bátran fogd vissza a saját marhahúsfogyasztásodat és egyél ipari szemetet a körzértből, de nekem ne nagyon próbáld előírni, hogy mit csináljak.

A környezetszennyezés a fogyasztói társadalom miatt van.

A debilek miatt, akikkel minden nap tele vannak a bevásárlóközpontok, mert a szórakozásuk a vásárlás.

Az okostelefonbaszó degeneráltak miatt, akiknek mindig újabb okostelefont/ruhát/lófaszt/autót/drónt/agyat kell venni, mert az előző szarjuk egy évet sem bír ki.

A környezetszennyezés attól van, hogy mindenkinek új autó kell a picsája alá, meg még újabb, mert nem lehet "öreg szarral" járni, hiszen ciki.

A környezetszennyezést az okozza, hogy tudományos segglélegeztetőgépet kell már építeni az autóba, mert akkora igényszint van, hogy már lassan beledöglötök, ha bele kell ülni egy nem luxus autóba.

A környezetszennyezést az okozza, hogy a 3 hónapos nyarat nem bírjátok ki légkondi nélkül. A termekben nyavajog a sok kőkemény testépítő buzi, hogy meleg van.

A környzetszennyezést az okozza, hogy a birkáknak el lehet adni az okosórát, mert a tetves telefonjukon nem tudják megnézni, mennyi az idő, hiszen 10 centivel nagyobb, fárasztó mozdulat.

(És nem, agyhalott, nem az okozza a környezetszennyezést, hogy nem veszek két évente új autót vagy motort, sem az, hogy nem bkv-val cipelem a felszerelésemet a vidéki forgatásokra.  Sőt, még csak nem is a marhák fingása.)

A környezetszennyezést a sok szirszar gyártása okozza, ami megvesz a sok fogyatékos. Az okozza, hogy lassan már senki sem akar dolgozni, mindenki "üzletember" akar lenni és mindenkinek mindig mindenből egyre újabb szart kell venni, mert nektek jár.

A környezetszennyezést az okozza, hogy az idióták megvesznek fél liter vizet pénzért műanyag palackban, aminek előállítása súlyosan környezetszennyező, majd utána 300 évig nem bomlik le.

A környezetszennyezést az okozza, hogy már 3 évre terveznek egy autót: már lassan nem tartós fogyasztási cikk és a gyártó veletek megteheti, hogy leszarja. Vegyél három év után szépen újat, a lényeg, hogy kielégíti a dedós vágyaidat hiszen űrhajóalakú és van rajta menetfény.

A környezetszennyezést az okozza, hogy ma már minden gagyi, hogy minél előbb újat kelljen venni, mert semennyi profit sem elég.

A környezetszennyezést az okozza, hogy az ipar ma már nem problémákat old meg, hanem felesleges szirszarokat gyárt idiótáknak. Találd ki észlény, hogy a kurva fontos szelfibot mennyire környezetkímélő találmány, vagy az okostelefon, amit egész nap basztok, és aminél mindig az újabbra recskáztok.

Szefildórn is van, de a a wc-deszka techmológiai problémáját még nem sikerült megoldani - persze a wc deszkában nincs pénz.

A környezetszennyezést az okozza, hogy Európa vezető nagyhatalma - az az elmebeteg ország, ahol idéntől bevezették a harmadik nemet - a zöldbarom hatására lekapcsolta az összes atomerőművet és helyette barnaszént bányásznak, egész tájakat lerombolva, hogy aztán a létező legszennyezőbb módon elégessék.

Mielőtt engem oktatsz te pöcs, legalább lenne agyad, hogy elgondolkodsz azon, amit beszélsz. 

Egyet nem tudok: hogy ezt a kurva mély butaságot, amit te is képviselsz, mi okozza.

Talán tényleg van chemtrail?

Az biztos, hogy a gyerekek szívni fognak, ha sok ilyen kibaszott hülye lesz, mint te.

Ami én csinálok az az életmódról szól. Csak nem a buzi életmódról.  

Bunny - 2019-06-04 16:38

Szia Bunny!

Nem félsz, hogy ha a közeljövőben nem lesz új adás, akkor megbomlik a tér-idő kontinuum?

Persze szerencsés esetben, csak a mi galaxisunk fog megsemmisülni... 

The Pianist - 2019-06-03 19:29


Szia!

Tervben van, csak most éppen a hetem túl sűrű.

Bunny - 2019-06-04 16:19

Szia Bunny!

Vérplazmával kapcsolatban szeretnék én is kérdezni. Ahogy néztem itt, de mára  builderen is volt ezzel kapcsolatban kérdés. Változott a véleményed a plazmaadással kapcsolatban? Heti egy alkalommal tervezek adni hosszú távon, de nem sok infót találtam eddig róla. Úgy gondolom, hogy amig figyelek a rendes folyadék, és tápanyag utánpótlásra, nem lehet baj. Szerinted? Vagy esetleg az olvasók közül van valakinek hosszabb távú tapasztalata a témában?

Köszi a választ előre is!

Üdv; Robi

baro91 - 2019-05-29 07:45


Szia!

Szerintem nem lehet baj. Ráadásul segítesz vele.

Bunny - 2019-05-29 21:25

Szia,

Pár hónap rendesen edzés és táplálkozás után az alábbi kérdéseim merültek fel:

  1. Még mindig az alap, átmozgató edzéstervet csinálom és ha nem tanácsolsz el tőle, akkor ez még sokáig így is marad. (Folyamatosan emelem az ismétlésszámot.) Aerob van minden nap 55-60 perc, de mivel egyébként egész nap ülök, hiányzik a mozgás a pihenőnapokon. Szerinted edzhetek minden nap vagy keressek más kiegészítő sportot?
  2. Az aerob gyaloglásból áll, szabadban. 20 perc környékén elkezd fájni a sípcsontom és bedurran a vádlim, 40 percnél zsibbadni kezd a lábam. Aggódjak emiatt vagy szimplán csak a nagy túlsúlyom és edzetlenségem miatt van ez így? Figyelek az aerob tartományra (pulzus 130 körül), tehát nem végzek igazán izommunkát.

Előre is nagyon köszönöm, ha időt tudsz szakítáni a válaszra!

Rudi

rudi - 2019-05-23 18:30


Szia!

Nekem úgy tűnik, nagyon jó úton haladsz.

1. Ez tetszik. Nem vagy türelmetlen, így kell ezt csinálni. Heti 3-4 edzést csinálj így 1 nap edzés- 2 pihenő rendszerben, a többi napon meg aerob, de mehet intenzívebb kardio is.

 

2.  Ez normális, el fog múlni.

 

Más:

kijött a Terminator 6. tréler. Minden várakozásomat beigazolta, filmtörténeti szintű szarszemét lesz. Már arra sem adnak, hogy a CGI kinézzen valahogy, vagy csak legalább ne legyen szánalmas. De ez semmiség ahhoz képest, hogy ez is picsamozi lesz, Star Wars VII rey szintű Mary-Sue csodapicsával.

Köpni tudnék. És itt tart ma James Cameron.

Bunny - 2019-05-23 21:26

Szia Bunny!

Amikor Fazekas Attila aláírta a Star Wars képregényed, azt mondtad neki: "mindaz, ami ma vagyok, az ő képregényével kezdődött". Azt hiszem én nyugodtan elmondhatom, hogy mindaz, ami vagyok, és amerre tartok az életben ott kezdődött, hogy megismertem a munkásságod. Nemrég írtad, hogy visszavonulnál már, és akkor döntöttem úgy hogy ezt megosztom veled.

Az alábbi linken olyan hátterek vannak, amiket én csináltam. Audioblogból, rádióból, BBTV-ből kigyűjtött kedvenc gondolataim, amik elképesztő erőt adnak. Olyan elvek ezek, amelyek kitűnő alapot adtak az élethez, és a mai napig átsegítenek a nehéz időszakokon. Tartást adnak. Ezeket használom a munkagépeimen (designer vagyok, egész nap gép előtt), amikor már kurvára elegem van mindenből, nagyon jó rájuk nézni. Időnként csinálok 1-1 újat, amikor időm engedi. Talán másokat is érdekel. Igazából nem tudom mit gondolsz majd erről, az sem baj ha nem teszed ki, csak amolyan köszönetnyílvánításként írtam.

Soma

https://drive.google.com/open?id=1Ev2MrYq1viH-DQIaHi5dQORHrNNUHZ0K

p.soma - 2019-05-15 19:27


Szia Soma!

KÖSZÖNÖM!

Így, nagybetűvel. 

Nem emlékeztem ugyanis ezekre már és nagyon jól esik látni. Annyi dolgot csinálok, hogy arra sem emlékszem, mi nincs még kész, nemhogy arra, mit mondtam/írtam évekkel ezelőtt. 

El fogom ezeket tenni emlékbe, spt ki fogom rakosgatni ide-oda.

Nekem is sokszor van szükségem, hogy erőt merítsek valamiből. 

 

Bunny - 2019-05-18 18:42

Szia!

Az én kérdésem, hogy szerinted kezelhető-e valahogy, ha az ember úgy érzi, kiégett. Megpróbálom röviden-tömören leírni, hogyan élem ezt meg három területen. Igazából már elég rendszertelenül de azért szoktam sportolni. Nagy eredményeim sosem voltak sem kinézetben sem erőben, viszont egy időben még aerobozni is eljártam minden nap  pedig sosem voltam dagadt. Ma már alig szoktam mozogni, meg rendszeresen szart zabálok, pedig érzem, hogy ettől csak rossz lesz majd a közérzetem hiába nem vagyok hízós. A párkapcsolatokba ha belevágok vagy el se indul vagy hamar vége lesz, mert képtelen vagyok kompromisszumokat hozni, egyszerűen nem teperek a csajokért (pl. nem szakítok rájuk elég időt). Ezt szintén egy kiégésnek tudom be, mert volt egy nő az életemben akivel pár évig minden tökéletes volt aztán szétmentünk, én pedig nem tudom feldolgozni. Már ő is valaki mással van, mégis rendszeresen eszembe jut. Néha még ilyen depressziós időszakok is rám jönnek, mintha képtelen lennék elfelejteni. Nem is tudom igazán fair-e így csajozni, de egyedül sem akarom leélni az életem. Van munkám is, nem keresem magam hülyére, de a fizetésemből megtudok élni és tudok költeni mondjuk sportolásra vagy más hobbira. Itt is ugyanaz a probléma, a dolgom elvégzem, de a lelkesedés hiányzik, azaz semmiféle olyan extrát nem hozok ki magamból, hogy ne legyek bármikor helyettesíthető. 25 éves leszek és nem tudom miért tartok már ennél az érzésnél, mert még azt se mondhatnám hogy túl sima vagy problémamentes lett volna az életem. Régebben rossz időszakokban sorozatokat néztem, számítógépen játszottam, vagy buliztam. Most ezek nem érdekelnek, és ha buliba vagy alkoholizálni hívnak lemondok mindent, mert érzem hogy ezt nem az átmeneti dopamin löketekkel akarom megoldani, hanem egy folyamatos jó közérzetet akarok elérni. Ha nem is fanatizálódni, de azt a belső késztetést vissza szerezni, ami azért valamikor megvolt. Ha érdemesnek tartod rá, akkor audioblog vagy rádió formában is meghallgatom a válaszod. Előre is köszi, sok sikert a projektekhez.

Üdv!

Padavan94 - 2019-02-27 23:15


Szia!

Előfordul hogy az ember úgy érzi, kiég, Nálam is egyre gyakrabban.

Az már kicsit problémásabb, ha 25 évesen vagy kiégve. Már kérdés, hogy amikor én 25 éves voltam, nem volt még ilyen okádék a világ, volt még valami jövőképem, pedig akkoriban nagyon-nagyon nehéz időszakom volt.

Az edzés sokak számára szórakozás, meg élvezet, amire én azt mondom, hogy ehhez nem kell nagy ész.

Röhögnöm kell, amikor valaki hősnek képzeli magát, mert szeret edzeni.

Az edzés nekem egy munka és te is fogd fel annak. Meg kell csinálni. Nem kell izmossá válnod, nem kell marha erősnek lenned, de muszáj fizikai munkát végezned, különben hulladék leszel.

A szar zabálást pedig meg kell fordítani azzal, hogy jó alapanyagból csinálsz jó kajákat.

A párkapcsolat (utálom ezt a szót) témáról annyit, hogy jobban jársz, ha nem alapozod az életedet egy nőre sem. Nem kell ezzel foglalkozni, megoldódik magától. Kompromisszumokat nem kell kötni és nem kell teperni a csajokért. 

Amúgy ne érezd azt, hogy szar helyzetben vagy, szerintem ma már mindenki ilyen: az embereket nem érdekli semmi. De ez kulturális hatás, ezt köszönhetjük a médiának és a közösségi pöcegödörnek.

Egyszerűen találj valamit, ami érdekel. 

Lehet erről beszélni fogok majd rádióban vagy audioblogban. Amiért teljesen jogosan baszogat mindenki. 

 

Bunny - 2019-05-08 17:36