Szia Bunny!

A Szabó Csabának szeretnék írni a motorvásárlással kapcsolatban. Nekem egy ER-5-m van, amit a Bunny is tesztelt, írt róla cikket is a totalbike.hu-ra, érdemes elolvasnod. A CB-500 szinte ugyanaz a motor, kezdésnek mindkettő kiváló. Nekem az ER-5 8 éve van meg, teljesen meg vagyok vele elégedve, nem tudok nagy hibákról beszámolni a motorral kapcsolatban. Városban szuper, de rövidebb túrákra vagy csak úgy motorozásra teljesen alkalmas. Ha bármilyen kérdésed van a motorral kapcsolatban keress meg.

littlestone@freemail.hu

https://totalbike.hu/tesztek/2013/11/14/kawasaki_er-5/

Remélem tudtam egy kis segítséget adni.

Köszönöm Bunny ha kirakod.

LittLeStone - 2019-11-25 18:33


Köszi!

AZ ER-5 király fasza kis motor. Örülök, hogy megvan még és minden oké. Én csak azért nem veszek ilyesmit, mert négy motor már marhára elég.

Bunny - 2019-12-03 18:55

Szia,nincs kérdés.csak egy pillanattra emlékezzünk Jusup Wilkoszra,én láttam németországba a nyolcvanas évek végén nagyon szigorú volt a kinézete.Robi

krobi66 - 2019-11-22 08:51


Szia!

Jusup Wilkosznak úgy tudom mentális ég egészségügyi problémái voltak jó ideje. Hamarosan kinyomozom.

Bunny - 2019-11-23 21:52

Szia Bunny,

motor vásárlás előtt állok, 36 évesen most szereztem A kategóriás jogosítványt.Régi BB TV néző és BB rádió hallgató vagyok nagyon adok a véleményedre, és nagyra becsülöm azt a munkát amit belefektettél ebbe. Én gyakorlatilag a BB TV ből tanultam meg edzeni. Kicsit mindezek hatására szereztem meg a motoros jogsit is.Tudom hogy komoly motorosmúlttal rendelkezel ezért valószínűleg tudsz segíteni nekem ebben. Napi használatra szeretnék olcsó megbízható motort venni. Az alábbi típusok elérhetőek számomra (anyagilag):

Honda CB 500

Suzuki GS500

Yamaha XJ600

Kawasaki ER5

Suzuki 400 Bandit

A kérdésem egyszerű: ha neked ezek közül kellene választani melyiket vennéd meg?

Válaszod előre is köszönöm

Tisztelettel:

 

Szabó Csaba

Csaba84 - 2019-11-22 15:43


Szia!

Könnyű kérdés: Honda CB500 vagy ER-5. Ezek vállalható kis motorok, egész jók én ezeket választanám.

Bunny - 2019-11-23 21:51

Szia Bunny!

Csak gratulálni szeretnék a Superbodyhoz! Személyesen nem volt alkalmam a versenyen. Számomra ez volt a legjobb Superbody eddig. Iszonyat színvonal volt minden kategóriában, profi szervezés,díjazás.Kiváló volt a hely is. Nekem ez volt az etalon,pedig sok versenyen voltam,külföldin is ,meg sem közelítette ezt.

Gratulálok hozzá,remélem sok ilyen versenyen vehetünk még részt.

Üdvözlet

Réka,Ricsi

Pécs

Dwight Howard - 2019-10-27 14:47


Sziasztok!

Örülök, hogy bejött. Sokat kockáztattam a kategóriák variálásával és hogy az én zenei ízlésemmel próbáljak hangulatot építeni, de szerencsére bejött.

Köszönöm a visszajelzést, ez sokat jelent.

Réka, remélem tetszett a zene, nem szaroztam a mai buzizenékkel és idén megcsináltam a bikinit is rendesen.

És most jöttem rá Ricsi, eddig fogalmam sem volt, hogy te szoktál nekem írni ide az EV-be! 

 

Bunny - 2019-10-28 20:22

Szia Bunny! 

 

Kamera vásárlását fontolgatom. Én zongorázom és eddig a telefonom kamerájával készítettem a zongorás felvételeimet, ami nem rossz, de nyilván jobb lehetne egy normális kamerával. Igazából az lenne a lényeg, hogy legalább két kameraállásból szeretném rögzíteni. Egy a kezeimre fókuszálna, ahogyan játszom, másik meg mondjuk az arcomra vagy kicsit messzebbről, ahol látszik az egész zongora és én is. Szóval szeretnék kicsit többet invesztálni bele, hogy még színvonalasabb, igényesebb felvételek keszülhessenek. 

Nem értek a kamerákhoz. Ami a lényeg, hogy a mikrofon nem számít milyen benne, mert a hangot úgyis külön rögzítem. 

Nem kell a legprofibb a cucc, de nem is alsó kategóriás. 

Tanácsodat megköszönném az ügyben! 

Itt egy link, ha esetleg időd engedi nézz bele, hogy mégis miről van szó naggyából. 

https://youtu.be/637qLJwjFag

Viszonylag inkább epikusabb zongora darabokat játszok és a fenti linken az egyik saját szerzeményem hallható. 

Üdv 

Pataki Zsolt (Zsepy) 

The Pianist - 2019-10-15 10:30


Szia!

Jó hír, hogy a hangot külön rögzíted, mert az az egyik legnagyobb gond a kameráknál - ha van is hangbemenet, a mikforonozás még külön gond és pénz.

Marad azonban probléma: kát kameraállás az két kamera. Erre a paraszt megoldás, hogy kétszer veszed fel más-más kameraállásból.

Szerencsére ma már viszonylag olcsón lehet jó kamerákat venni. Akár egy használtan 60 ezer forintos Sony Nex-5K vagy Nex-3n vagy Canon EOS M géppel  jó felvételeket csinálhatsz, pláne egy Panasonic g6-g7-tel.   Vagy akár egy Canon 100d, 600d- 650d.

A lényeg mindig a fény: ha nincs fény bajban vagy vagy világítani kell, ha van, egy mai milc simán megteszi.

Külön dedikált videokamerát már nem érdemes venni, mert ami jó az ritka vagy drága. Én használok Sony AX33-at is, de ez nagyon messzire vezető téma

4k meg ilyen szarságok nem kellenek, tudjon 1080p-t és kész.

Olcsó handycameket kerüld mindenképp és a kompakt fényképezőket is, azokból csak az ulrazoomok jók, de megvan az áruk.

Ha esetleg találsz valamit, megmondom hogy érdemes-e.

 

 

 

 

Bunny - 2019-10-24 23:00

Szia Bunny!

Motorvásárlás előtt állok, remélem tudsz segíteni. Régóta motorozok, és 5 év supermotozás után most már nyugalomra vágyok.

Bobbert szeretnék építeni, ezért fontosak az alábbiak. Léghűtés, "merevvázas" kinézet, és láncot sem akarok soha többé. A keretem bő másfél millió, így csak a fenti típusok maradtak fent a rostán. Sok hasonlót vezettél, Drag-od pedig van is, így biztos van rálátásod.
Én a Wild Start preferálnám a Dragstarral szemben, mert egy karbis (szinkronprobléma kizárva), egyszerűbb a felépítése, és nagyon tetszik a klassikus nyomórudas blokkja is. Az egyetlen amitől tartok, az a tetemes súlya. Mivel ebben a kategóriában csak 1400-es Intrudert, és 650-es kis dragot próbáltam, nincs sok összehasonlítási alapom. Ismerettségi körben még csak hasonló sincs, így még kirpóbálni sem tudom. Az Intruder a Dragstarral hasonló súlycsoportban van, azzal nem volt gondom, nem tudom mennyire észrevehető az a plussz 30-40 kg. Szerinted?

Segítséged előre is köszönöm.

hafratomi - 2019-10-01 08:47


Szia!

A Wild Star mindenképpen jobb. Főleg, hogy szinte egy árban vannak. A széria Drag Star nem szimpi, az enyém nem sokban hasonlít hozzá.

A karbi viszont nem oszt. És a súly sem. Súly éppenhogy kell. 650-es Drag Starral nem mentem, de nem hiszem, hogy az ebben a ligában focizik.

Szerintem nincs min gondolkozni.

Én annak idején azért vettem Drag Start, mert arra volt pénzem és már át volt valamennyire alakítva. 

Bunny - 2019-10-10 21:01

Tisztelt Bunny, tisztelt Keto!

 

Nem biztos, hogy minden kérdésedre fogok tudni válaszolni, de keress fel e-mailben bizalommal, és megpróbálok a legjobb tudásom szerint.

dmario9604@gmail.com

 

üdvözlettel,

dmario9604 - 2019-09-14 14:24


voilá, mondják az oroszok!

Bunny - 2019-09-18 23:37

Köszi a választ, éhes is vagyok aerob után, mint a barom.

Más, ma történt. A terem, ahova járok, amilyen kisvárosi, szerény de tiszta hely. PErsze vannak itt is faszfejek, de elkerültek - eddig.

Épp tárogatást csináltam padon, 2. sorozat, majd meghaltam, mikor odaáll fölém egy csaj: "Bocs, hogy zavarok, de tudnál másik padot használni, mert én ezen szoktam edteni!". 

Kezemben a súlyok, el sem hittem, hogy ő ott ál. Nagy fújtatások között kinyögtem, hogy még van 2 sorozat, beszállhat, ameddig pihenek vagy utána vihet. Erre durcásan elrohant.

Volt még 1 gyakorlatom, utána mentem az öltözőbe. Már majdnem készen voltam, vettem a cipőmet, amikor egy tagbaszakadt IQ-betyár lihegve állt bele az arcomba, hogy "Hé, mit képzelsz magadról, ki vagy te csicska?". Mint kideült, az előbbi csaj kanja volt az és számonkérni jött. Én 176 cm vagyok, 124 kg és dagadt. Ő kb. 190 cm, kb. ugyanekkora súllyal.

Gyorsan átpörgettem az agyamon a lehetőségeimet, de nem tudtam jobbat, mint hogy felnéztem rá, kiröhögtem, majd fogtam a táskám és kimentem. Utánam sem szólt a gyökér!

Sokszor írod, hogy ilyen gyökerekkel van tele a világ és tényleg. Azért lettem szabadúszó vállalkozó, hogy teremthessek magamnak egy mini univerzumot, ahova nem engedek be ilyen embereket. 99%-ban működik is. Viszont ez a tudatos elszigeteltség hozta magával azt is, hogy csökkent a szociális megoldóképességem és már nem is tudom, hogyan kellene egy ilyen helyzetet kezelni. Mindenesetre abban biztos voltam, hogy megírom neked. Szerencsére vagyunk még pár, akiknek van értékrendje és az a helyén is van.

R.

rudi - 2019-09-08 20:26


Ez egy ritka nagy féreg, ilyennel még nem találkoztam.

A probléma egyébként nem az, hogy ne tudnád kezelni, most is jól kezelted. Talán lehetett volna jobban, de nem biztos. 

A gond az, hogy nem tudunk - én sem - ilyesmire elég gyorsan reagálni, mert nem vagyunk felkészülve, így nem biztos, hogy a legjobb megoldást választjuk. Minden normális ember egyenlő félként kezeli a többi embert és valahol ez hiba.

De nincs jelentősége egyáltalán: ha belegondolsz, tök mindegy, hogy ez az egyszerű féreg mit gondol.

 

Bunny - 2019-09-14 09:28

Szia Bunny!

Csak most láttam, hogy a témával kapcsolatban pár napja írt ide valaki

Ha dmario9604 beleegyezne, össze tudnál minket kapcsolni? A regisztrációs mail cimemre elküldheted nekem a mail címét, ha beleegyezik, nyugodtan.

Köszi, ha lehetséges!

üdv:

Keto

Keto - 2019-09-10 20:16


Szia!

Szerintem dmario beírja ide a megoldást, hogy hogyan tudtok kapcsolatba kerülni.

Bunny - 2019-09-14 09:23

Tisztelt Bunny!

 

Ketogén diéta az extrém alacsony CH bevitel miatt a normál étrend alattinál alacsonyabb inzulinszinttel, és magasabb glukagonszinttel jár együtt.

Amikor az ember betol erre az állapotra egy nagy adag szénhidrátot, a plazmaglükóz emelkedést kissé megkésve követi az inzulin szint megemelkedése, glukagon csökkenése - ez valószínűleg a csökkent incretin hatás következménye. Időszakosan kialakulhat a vesén átáramló vérben veseküszöb feletti glükóz szint (tudniillik a glükóz a veseglomerulusból teljesen átfiltrálódik a tubuluslumenbe, azonban vissza is szívódik onnan, ha a transzporterek kapacitása ezt lehetővé teszi. Ha meghaladja a [glükóz] a veseküszöböt (9-11 mmol/L), akkor a transzportereknek egészen egyszerűen nincs kapacitása visszaszívni a kifiltrált glükózt), melynek következménye a glükóz ürítése.

 

A körülményeket tekintve szerintem fiziológiás jelenség, de pár nap normál étkezést követően kéne csináltatni egy kontroll vizsgálatot.

 

üdvözlettel,

DM

dmario9604 - 2019-09-07 16:20


Szia!

Itt lesz  a kutya elásva, Tapasztalatom nincs, nem csinálttattam sosem vizsgálatot ilyenkor.

Bunny - 2019-09-08 20:20