Szia Bunny!

A következőben kérném a tanácsodat:

Az utóbbi 3 évben mindenféle probléma és mellékhatás nélkül használtam táplálékkiegészítőket.

Azonban, immár harmadik hete, hogy alkalmanként brutál hasmenés jön rám, és apránként szűkítve a kört arra jutottam, hogy ez bizony a protein-től van.

Amint megiszom az adagot, legyen az reggel, este, vagy edzést követően, úgy 2 óra múlva menetrendszerűen éktelen zuborgás támad a beleim környékén, majd mars a wc-re. Ahány adag protein annyiszor irány a wc. Ha kihagyom a proteint, akkor ez is elmarad, ezért gyanakszom erre. Más tünetem egyébként nincs, nem fáj a hasam, nem görcsölök, gázképződés az van, de eddig is volt.

Jelenleg whey-t használok/használtam (többféle gyártótól, 100%scitec whey-t is) váltottam marha-proteinre, az eredmény sajnos ugyanaz.

Mint említettem, soha korábban nem volt ilyen jellegű problémám, és ahogy eddig is, úgy most is a leírtak alapján adagolom, tehát nem félkilót mérek ki egyszerre.

Külön elkeserítő a dolog, mert most csinálom az első komolyabb diétámat, számomra hihetetlen eredménnyekkel( 14 kg mínusz január óta - köszi ezúton is a sárga kapszulát! -)  és ez most megszakadni látszik, mert gyakorta érzem magam gyengének, fáradtnak, kiszáradtnak - érthető módon, hiszen a tápanyagok nem szívódnak fel.

Mi a fenétől lehet ez? Érzékennyé váltam a fehérjére? 3 év után csak úgy?

Gondoltam arra is hogy a gyártó változtatott valamit az összetételen, de ez kizárható, hiszen többféle gyártó terméke esetén is ugyanaz az a végeredmény.

Próbáljam ki esetleg a tojás, vagy növényi fehérjéket is( szója, borsó)?

Köszönettel,

Feri

feca21055 - 2021-05-08 13:21


Szia!

Könnyen lehet hogy önmagában nem a  fehérje  a gond, hanem a folyékony tápanyag. De én nem itt tapogatóznék, hanem a szénhidrát bevitelt nézném meg. Könnyen lehet, hogy elveszed a szénhidrátot és nem lesz többé gond a proteinnal.

Bunny - 2021-05-08 22:54

Szia Bunny!

Évekkel ezelőtt még tőled hallottam a Kiszámoló blogról, azóra rendszeres olvasója is vagyok. Nemrég megjelent egy cikk az oldalon étrend kiegészítőkkel kapcsolatban:

https://kiszamolo.hu/gyogyszerek-arazasa/

Mi a véleményed a részről, ahol az étrend kiegészítőkkel foglalkozik? Tényleg ennyire egyszerű az engedélyeztetés - legalább is a gyógyszerekkel szemben?

Aztán ott volt az ízületvédős példa, amibe tökéletesen beleillik pl. a JointX. A nyárra terveztem egy ízületvédő kúrát (megelőző jelleggel, szerencsére panaszaim nincsenek), de ez a cikk elgondolkodtatott, hogy lehet más termékek után kell néznem, és nem a "régi jól beváltat" levenni a polcról.

Üdv,

Gábor

xgyeby - 2021-04-27 11:42


A kiszámoló számomra megmutatta a képességeit 2015-ben, azóta nem olvasom. Néha téved az ember.

Én hardcore tápkieg felhasználó vagyok. Nem kívánok ennél jobban ebbe belemenni, a linket nem nyitom meg. 

Bunny - 2021-05-06 08:18

Jó reggelt :)
Az én kérdésem a külső combra vonatkozik. Tudom nincs helyi zsírégetés de nekem kialakult a fenekem alatti ugynevezett lovagló háj ... és ezt szeretném eltüntetni. hogy lehetséges ez? 176 cm és 63kg vagyok. 

Nagyon szépen köszönöm
Kornélia

Koni_1 - 2021-04-29 08:29


Szia!

Persze hogy lehetséges. Diétázzál szépen meg edzzél pár évet!

Bunny - 2021-05-06 08:15

Üdv., Bunny! Csak elgondolkodtam, hogy ez a mostani helyzet mennyire kihozta az emberek igazi arcát, az örök elégedetlenséget és fröcsögést. Semmi nem jó. "Miért kell a  maszk?" "Miért nem kötelező a maszk?" "Miért zárták be az iskolákat?" "Miért nem nyitják meg az iskolákat?"
A kormány! Az ellenzék! Az EU! A kínaiak! Az Isten!
Mindenki hibás. De ha befognák a szájukat és tennék a dolgukat, talán előbbre lennénk.
Nem vagyok kormánypárti, sőt, semmilyen párti nem vagyok, de most komonyan félek, hogyha az összefogásnak nevezett katyvasz nyer majd, akkor végképp eluralkodik a káosz. Ahol mindent szabad, de mindenki pofára esik a fene nagy szabadságban.
Azt latolgatni, hogy ki lop többet, szerintem felesleges. Mindenki lop, ez tény. A lényeg, hogy emellett azért letesz-e valamit az asztalra?
Már baráti társaságban sem szólok hozzá semmi hasonló vitához. Pláne nem idegenek közt. De itt azért jó volt leírni, köszi, hogy meghallgattad. Minden jót neked a továbbiakban is, nagyon tetszik a hozzáállásod a világ dolgaihoz.

Galdora - 2021-04-23 13:19


Szia!

Szánalmas ahogy az emberek viselkednek. Különösen szánalmas a "testépítő társadalom" hangadóinak hozzállása. Gyakorlatilag mindenki a szaros pénze miatt rinyál, de egyedül mi próbáljuk tartani a lelket mindenkiben, senki más. A "ne add fel" kampány az én ötletem és mi ezt nagyon komolyan gondoljuk.

Egy percre sem hagytam abba az edzést, Le tudnék menni termekbe, de ELVBŐL nem fogok kamu versenyengedélyt szerezni egyrészt, másrészt nem is kellene, mert média vagyok, bemehetek bárhova. De ha azt mondtan, edzzen mindenki ahogy tud, akár otthon, akkor én is otthon edzek. Mellesleg érdemes megnézni, kik járnak edzeni versenyengedéllyel és hogyan edzenek telefonsimogatás közben.

Én kormánypárti vagyok, ez nem kérdés. Semmiképpen nem szavaznék lyukas zoknis, földön fetrengő elmebetegekre, olyanokra, akik szerint mindenféle retek népségnek joga van papírok nélkül a hazámba jönni, akik szerint a gyerekeket hormonkezelni kell, ha más neműnek érzik magukat (és beléjük kellett nevelni, hogy ez most trendi legyen) és akik annyit tudnak mondani (hazudozni), hogy "Orbán-lop", miközben Orbán alatt 400(!) híd épül Magyarországon, nekik meg semmi épkézláb tervük nincs, sőt, mindenhez látványosan hülyék.

A maszk egyébként azért kell, mert nálunk okosabb szakértők megmondták. Úgy gondololom, hogy ha az ember valamihez nem ért, akkor ne akarjon okosabbnak lenni. Manapság komoly társadalmi probléma, hogy a faszbúkon kiművelt csürhe mindenről határozott véleménnyel rendelkezik, miközben egy összetett mondatot nem tud leírni. A sülthülye megmondja, melyik vakcina jó - de ha megkérdezed tőle, mit jelent a "vakcina" szó, garantáltan jókat fogsz derülni.

 

Bunny - 2021-05-06 08:15

Kedves Drugs Bunny!

Tisztelettel szeretném mekérdezni, hogy mikor térsz vissza a tőled már megszokott média forgatagába, ahol láthatunk, hallhatunk téged újra?

Én személy szerint hatalmas Audioblog fanatikus vagyok, le van töltve mind, cimkézve, kategoriálva és kb már vagy 7× hallgattam végig az összeset. Ezek után jött a BBRADIO, ahol szitén elkezdtelek hallgatni, mivel már akkor az audioblog sajnos leáldozóban volt, most viszont már rádió is csak nagyon ritkán van.

Sajnos olyan "nem túl kellemes" időket élünk, hogy én annyira szeretném, ha a múlt eme kis szelete (pl AUDIOBLOG) visszatérne, mondjuk havi rendszerességgel Fél-1 órára. Nagyon örülnék neki, és szerintem rajtam kívül sok százan még.

Hajrá Bunny, Folytast és lássunk, halljunk téged mihamarabb újra!

Sanya2007 - 2021-03-14 22:28


Szia!

Készül az új honlapom, lesz audioblog. Jelenleg a Scitec tartalomgyártással foglalkozom, az összes videós tartalom mögött én állok.

Mindez nagyon komoly erőfeszítésembe kerül. Az utóbbi időben súlyos magánéleti problémáim voltak, amelyek miatt a munkáim jelentős részét képtelen vagyok végezni. 

Ha elmesélném, min mentem keresztül igencsak csodálkoznátok. 

 

Bunny - 2021-05-06 07:30

  Szia Bunny!

 

 Még egyszer régen ( az "eredeti" edző válaszolban a body.builder.hu-n) azt írtad egy kérdésre válaszolva, miután Amerikában jártál, hogy Amerika egy működő ország.

Ki tudnád ezt fejteni jobban pár mondatban?

Mellékkérdés: Mi a véleményed a szuperhősfilmekről ( akár Marvel, akár DC) ? [Szoktál nézni ilyen műfajt?]

Válaszaidat előre is köszönöm!

Üdv, Attila

Zandvoort - 2021-04-09 20:32


Szia!

Amerika egy működő ország volt, majd 2010 óta agresszíven szétverték. Amerika ma elmebaj.

Szuperhősfilmet és egyéb szemetet nem nézek.

Bunny - 2021-05-06 07:25

Szia Bunny!

Lehet tudni a véleményed a vakcinákról, illetve az oltakozásról? 
Megértem, ha nem foglalsz állást, elég kényes téma. 
Én személy szerint regisztráltam, és amikor hívtak mentem is, és elfogadtam azt, amit felajánlottak. De valahol megértem azt is, aki nem vállalja be.

Kíváncsi lennék a te véleményedre.

tissouth - 2021-04-16 23:15


Szia!

A legkisebb kockázat elvét kell követni. Én beoltattam magam.

A sok hülyén pedig csak röhögök - vagy inkább szánakozok - aki okosnak hiszi magát.

Bunny - 2021-05-06 07:23

Szia Bunny!

Rádióban mondtad, hogy olvasod az Anabolic Diet című könyvet. Ennek hatására elolvastam én is, és a véleményedre lennék kíváncsi, hogy mit gondolsz róla. 

Egy ideje foglalkozom már a szénhidrát, inzulin stb. témakörrel, és egyre inkább arra jutok, hogy nem csak sport, hanem általános egészség szempontjából is jobb lenne egy ciklikus ketogén diétára áttérni.

Egyelőre még nem vágtam bele, jó lenne a te gondolataid olvasni róla.

Köszi!

p.soma - 2021-02-08 23:24


Szia!

ez egy hosszabb téma. Ma azt gondolom én is, hogy sem a szénhidrátok, sem az inzulin nem a barátunk és bizony a katogén vagy ilyen jellegű étrend jelenti az egészséget. 

Egyébként magam is így élek egy ideje. 

Bunny - 2021-02-22 08:16

Szia Bunny!

Rádióban mondtad, hogy olvasod az Anabolic Diet című könyvet. Ennek hatására elolvastam én is, és a véleményedre lennék kíváncsi, hogy mit gondolsz róla. 

Egy ideje foglalkozom már a szénhidrát, inzulin stb. témakörrel, és egyre inkább arra jutok, hogy nem csak sport, hanem általános egészség szempontjából is jobb lenne egy ciklikus ketogén diétára áttérni.

Egyelőre még nem vágtam bele, jó lenne a te gondolataid olvasni róla.

Köszi!

p.soma - 2021-02-08 23:24


Szia!

ez egy hosszabb téma. Ma azt gondolom én is, hogy sem a szénhidrátok, sem az inzulin nem a barátunk és bizony a katogén vagy ilyen jellegű étrend jelenti az egészséget. 

Egyébként magam is így élek egy ideje. 

Bunny - 2021-02-22 08:16

Szia!

54 kg 162 cm vagyok. 2 naponta edzek nyár óta. Elöször súlly csináltam (max 8kg) most gumiszalaggal. Naponta kb 1700 kaloriát viszek be. Odafigyelek hogy ne egyek cukrosat, se fehér kenyeret meg ami hátráltatná az izmom fejlődését. De sajnos nem látok nagy változást magamon. Kicsit talán a fenekembe de az is inkább még zsíros mint izmos. Nem vagyok kövér. De van rajtam (én szerintem 4 kg felesleg) mit tudsz nekem ajánlani? Mit csináljak hogy alakuljak?

Válaszod köszi!

Üdv. Mesi

Mesike - 2021-02-18 17:07


Az "odafigyelek, hogy ne egyek cukrosat", az nem étrend és nem diéta.

Bunny - 2021-02-22 08:05